Στη σχεδίαση και υλοποίηση επιθετικών ενεργειών και πρωτοβουλιών θα δώσει έμφαση η φετινή ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ που θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό επιμέρους ΤΑΜΣ όπως η ΤΑΜΣ ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ ή η ΤΑΜΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ. Μια από τις κορυφαίες εκπαιδευτικές δραστηριότητες αναμένεται να λάβει μέρος στα πλαίσια της ΤΑΜΣ ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ από την επίλεκτη 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία με διάβαση του Νέστου ποταμού και εν συνεχεία βολές στο πεδίο βολών – ασκήσεων Ξάνθης.

Από τις 5 έως και τις 12 Οκτωβρίου αναμένεται να λάβει χώρα η φετινή ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Η τελική φάση της ΤΑΜΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ» έξω από το χωριό των Λαβάρων ενώ τα ξημερώματα της ίδιας μέρας τακτικά συγκροτήματα αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητου πεζικού με την υποστήριξη πυροβολικού αναμένεται κατά τις νυχτερινές ώρες να διαβούν τον Νέστο στα πλαίσια της ΤΑΜΣ ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ. Η τελική φάση της ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ έχει προγραμματιστεί για τη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στο πεδίο ασκήσεψν – βολών »ΑΕΤΟΣ», πλησίον Αλεξανδρούπολης, περιοχή ευθύνης της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας.

Παράλληλα πιθανότατα τη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί αποβατική ενέργεια από τη 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών με τη συμμετοχή μονάδων επιφανείας του Αρχηγείου Στόλου σε κύρια νήσο στη περιοχή ευθύνες της ΑΣΔΕΝ προς ανακατάληψη φιλίου εδάφους.

Τέλος, αναμένεται και άσκηση στην οποία κύριο ρόλο θα έχει η εθνοφυλακή του Νομού Έβρου με την ονομασία ΤΑΜΣ ΜΙΝΩΤΑΚΗΣ στη περιοχή του Δέλτα του Έβρου.