Στις 3,5 ώρες που διήρκησε η ενημέρωση των βουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο FOS των Mirage καθώς και στην περιβόητη τροπολογία για τα F-16. Όπως δήλωσε την άλλη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή.

 Όπως είπε ακόμα το ζήτημα των ΝΗ90 έχει κλείσει.

Ο ΥΕΘΑ τόνισε την πρόταση για ενεργοποίηση του Ταμείου Εθνικού Στόλου, για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.

Εδώ όπως πάμε το ΠΝ θα φτάνει με το ζόρι ως τις Κυκλάδες με γνώμονα τις ηλικίες των πλοίων του Στόλου.

Δυστυχώς, η ενημέρωση του ΥΕΘΑ υπήρξε ανεπαρκής και ελλιπής. Πολύ κακώς ο ΥΕΘΑ δεν αναφέρθηκε και σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων όπως οι τορπίλες και ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ 200ΗΝ. Χρειάζονται εντατικά μαθήματα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.  

Καλά για τα εξοπλιστικά του ΕΣ ούτε για αστείο.

Ούτε και για τα ανταλλάγματα που πήραμε από τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Μα δεν βρέθηκε ένας Βουλευτής να ρωτήσει;

Πάμε παρακάτω. Δεν ειπώθηκε λέξη για την αύξηση της θητείας που πρέπει να γίνει. Ούτε αύξηση ούτε και προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ τη στιγμή που οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν μέσο όρο τα 38 έτη.

Και κάτι τελευταίο: η εμπλοκή των ΕΔ στο μεταναστευτικό ήταν λάθος. Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Τα συστήματα είναι σε οριακή κατάσταση και το προσωπικό δεν επαρκεί.

Και επιτέλους να αλλάξει αυτός ο Νόμος Βενιζέλου.  Έχουν περάσει 100 μέρες από τότε που η ΝΔ ανέλαβε τη περιόδο διακυβέρνησης. Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια.

Το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι ανεπαρκές για τα θέματα άμυνας χωρίς καμία κουλτούρα. Ελάχιστες οι φωτεινές εξαιρέσεις αλλά δύσκολα να σώσουν τη κατάσταση.