Σύμφωνα με έκθεση του RUSI (Royal United Services Institute) ο Βρετανικός Στρατός αντιμετωπίζει έλλειμμα στο πυροβολικό και σε περίπτωση αντιπαράθεσης με τη Ρωσία θα ηττηθεί, λόγω έλλειψης ισχύος πυρός. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ο Βρετανικός Στρατός δεν έχει την ικανότητα μεταφοράς πυροβολικού για την επαρκή παροχή υποστήριξης σε σχηματισμό επιπέδου Μεραρχίας

Στελέχη του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσαν, απαντώντας στην έκθεση του RUSI, ότι μια «μονομαχία» Μεγάλης Βρετανίας και Ρωσίας δεν είναι υπαρκτό σενάριο, καθώς ο Βρετανικός Στρατός θα επιχειρήσει στο πλαίσιο συμμαχικής δράσης και όχι μόνος του.

Επίσης η έκθεση αναφέρει-υπογραμμίζει ότι ναι μεν ο Βρετανικός Στρατός έχει στην κατοχή του συστήματα MLRS με κατευθυνόμενες ρουκέτες (GPS), αλλά η Ρωσία έχει ικανότητα παρεμβολής των σημάτων GPS όπως αποδείχθηκε πρόσφατα στην Ουκρανία. Τα βρετανικά MLRS επιτυγχάνουν μέγιστο βεληνεκές 85 χιλιομέτρων περίπου, ενώ τα ρωσικά 120 χιλιομέτρων περίπου.

Η συγκεκριμένη έκθεση έρχεται δύο (2) μόλις μήνες από άλλη έκθεση, σύμφωνα με την οποία το Βρετανικό Πυροβολικό αντιμετωπίζει πρόβλημα ελλείμματος προσωπικού σε ποσοστό 15%. Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν το Σεπτέμβριο του 2019, το Βρετανικό Πυροβολικό διαθέτει 6.640 προσωπικό σε 17 Συντάγματα πρώτης γραμμής και εφεδρείας, ενώ οι συνολικές απαιτήσεις είναι της τάξεως των 7.784 ατόμων. Δηλαδή υπάρχει έλλειμμα 1.144 ατόμων ή 15% της συνολικής απαιτούμενης δύναμης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *