Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Forbes» τα άρματα μάχης Leopard-2 της Ουκρανίας έχουν υποστεί ελάχιστες απώλειες, στη διάρκεια της συνεχιζόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων. Σύμφωνα, με το «Forbes», στη βάση πληροφοριών από ανοιχτές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί πέντε Leopard-2 και άλλα 10 έχουν υποστεί ζημιές, οι οποίες είναι επισκευάσιμες (το «Forbes» αναφέρει ότι οι επισκευές αυτές θα γίνουν στην Πολωνία και στη Γερμανία). Οι πέντε απώλειες αφορούν σε δύο Leopard-2A4 και τρία Leopard-2A6, ενώ τα 10 άρματα που έχουν υποστεί ζημιές είναι τέσσερα Leopard-2A4 και έξι Leopard-2A6, εκ των οποίων τρία αφέθηκαν στο πεδίο.

Ο Αντισυνταγματάρχης του Γερμανικού Στρατού, Sebastian Worgull, διοικητής της γερμανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Σλοβακία, δήλωσε, στις 29 Αυγούστου, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί απώλεια πληρώματος αρμάτων μάχης Leopard-2A6. Σύμφωνα με τον  Sebastian Worgull η επιβίωση των πληρωμάτων των Leopard-2A6 έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά προστασίας των συγκεκριμένων αρμάτων μάχης. Συγκεκριμένα, τα Leopard-2A6 ενσωματώνουν ανθεκτικές θωρακισμένες πλακέτες, στο χώρο αποθήκευσης των πυρομαχικών των 120 χιλιοστών. Σύμφωνα με το «Forbes» τα περισσότερα συμβάντα έγιναν σε μια συγκεκριμένη περιοχή εμβαδού 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεταξύ της πόλης Mala Tokmachka στα βόρεια και της πόλης Robotyne στα νότια, μια περιοχή όπου οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους.

Πάντα σύμφωνα με το «Forbes» οι αντιαρματικές νάρκες έχουν σημαντική συμβολή στην ακινητοποίηση των Leopard-2 και στη συνέχεια την προσβολή τους από αντιαρματικούς πυραύλους ή από περιφερόμενα πυρομαχικά Lancet. Οι βεβαιωμένες παραλαβές Leopard-2A4, από την Ουκρανία, αφορούν σε 46+ άρματα μάχης (14 από την Πολωνία, 14 από τη Νορβηγία, οκτώ από τον Καναδά, 10 από την Ισπανία και αριθμό Leopard-2A4 από τη Φινλανδία). Επίσης, η Ουκρανία έχει παραλάβει και 21 Leopard-2A6 από τη Γερμανία (14 άρματα) και από την Πορτογαλία (τρία άρματα). Για το μέλλον έχει ανακοινωθεί ότι 70 Leopard-2A4 ετοιμάζονται στη Γερμανία για να σταλούν στην Ουκρανία, ενώ Ολλανδία και Δανία έχουν ανακοινώσει ότι θα στείλουν στην Ουκρανία 14 Leopard-2A4 μέχρι τις αρχές του 2024. Επίσης, η Σουηδία έχει δεσμευτεί να στείλει στην Ουκρανία 10 Leopard-2A5.