Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην χρηματοδοτήσει άλλο την Raytheon, στο πλαίσιο του προγράμματος πυροβολικού PrSM (Precision Strike Missile). Η απόφαση αυτή αφήνει τη Lockheed Martin ως τη μόνη συμμετέχουσα εταιρία στο πρόγραμμα. Η σχετική απόφαση πάρθηκε μετά την αδυναμία της Raytheon να πραγματοποιήσει πτητική δοκιμή της πρότασης της (DeepStrike), λόγω τεχνικών θεμάτων, όπως ανακοίνωσε η Raytheon.

Το πρόγραμμα PrSΜ αφορά στην ανάπτυξη ενός νέου βλήματος προς αντικατάσταση των ATACMS. Η Raytheon έθεσε υποψηφιότητα στο πρόγραμμα με το βλήμα DeepStrike, μέγιστου βεληνεκούς 300-500 χιλιομέτρων και ικανότητα εκτόξευσης από τα ρουκετοβόλα M-270A1 MLRS  (Multiple Launch Rocket System) και M-142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System). Κάθε κάλαθος ρουκετών θα ενσωματώνει δύο (2) DeepStrike, αντί ενός (1) ATACMS, δηλαδή κάθε MLRS θα ενσωματώνει έως τέσσερα (4) βλήματα και κάθε HIMARS έως δύο (2) βλήματα.

Comments

  1. Να επανέλθω ακόμα μια φορά ως ενοχλητικός αιρετικος και πριν αρχίσουν οι απογοητευσεις να ξανά θυμιθουμε τα ισραηλινά EPIK ή καλλίτερα, think out of the box ,cm401 που είναι για ελληνικά πορτοφόλια τα οποία είναι σχεδόν άδεια (για την άμυνα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *