Ο Πρόεδρος Ερντογάν υποστηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Μέση Ανατολή και επιδιώκει να αναβαθμίσει τη θέση της Τουρκίας ως μια νεο-οθωμανική αυτοκρατορία με βάση την ιδεολογία του κινήματος.

Γράφει ο Δημήτρης Τσαϊλάς, Υποναύαρχος Π.Ν ε.α.

Μέχρι σήμερα δεν τέθηκε καμία σημαντική πίεση στον Ερντογάν, παρόλο που ο ίδιος ενήργησε εις βάρος των αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων, όπως παρακάτω:

1. Με οικονομική βοήθεια προς το ισλαμικό κράτος, με τις παράνομες αγορές πετρελαίου από την οργάνωση.


2. Επιτρέποντας το πέρασμα των τζιχαντιστών από όλο τον κόσμο, μέσω Τουρκίας, είτε για να ενταχθούν στο Ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ, ή για να επιστρέψουν πίσω στις χώρες καταγωγής τους, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, η οποία δέχτηκε τους εκπαιδευμένους και έμπειρους τρομοκράτες. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται από αυτούς τους δήθεν ακτιβιστές στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

3. Επιτρέποντας, ακόμα και ενθαρρύνοντας τη παράνομη μετανάστευση μουσουλμάνων στην Ευρώπη (πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες), μέσω της Τουρκίας, και ιδιαίτερα προς τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος μέσω ενός τουρκικού συστήματος εμπορίας ανθρώπινων ψυχών. Ο Ερντογάν δεν κρύβει την πρόθεση του εξισλαμισμού της Ευρώπης μέσα από τη δημογραφική αλλαγή.

4. Με επίθεση κατά των Κούρδων, με πρόσχημα τις επιθέσεις στο Ισλαμικό Κράτος ή κατά του PKK στη Συρία, αν και οι Κούρδοι ήταν ο κύριος λόγος και όχι η καταπολέμηση της οργάνωσης.


Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία δεν κατέβαλε κάποιο τίμημα για αυτή τη συμπεριφορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες, τελευταία απομονώνουν την Τουρκία, με σκοπό να συνετισθεί ως μέλος του ΝΑΤΟ και ως μια χώρα που εξαρτάται οικονομικά από το εμπόριο της ΕΕ. Μετά τα παραπάνω, η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί από την Άγκυρα ως βαλβίδα εκτόνωσης. Επ’ ουδενί να επιτρέψουμε στο Σουλτάνο το ανατολίτικο παζάρι!