Σύμφωνα με έκθεση της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Δοκιμών και Αξιολογήσεων του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας (δείτε ΕΔΩ, σελίδα 95), το νέο ελαφρύ όχημα μεταφοράς προσωπικού ISV (Infantry Squad Vehicle) «είναι επιχειρησιακά αποτελεσματικό ως μεταφορέας προσωπικού και μπορεί να εκτελέσει αεροκίνητες επιχειρήσεις σε επιτρεπτό περιβάλλον. Το ISV δεν είναι επιχειρησιακά αποτελεσματικό σε μάχη και εμπλοκή, σε επιχειρήσεις συνεργατικής ασφαλείας και αποτροπής εναντίον ισοδύναμου αντιπάλου». Σύμφωνα με την έκθεση, το όχημα δεν έχει επαρκή προστασία και επικοινωνίες και περιορίζει την ικανότητα των στρατιωτών να πυροβολήσουν εναντίων του εχθρού. Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε φάση διόρθωσης των ατελειών πριν την έναρξη παραγωγής πλήρους ρυθμού τον προσεχή Μάιο.

Σε ένα παράδειγμα, που αναφέρει η έκθεση, στη διάρκεια δοκιμών, τον περασμένο Αύγουστο, ένας Λόχος επί ISV απέτυχε να αποφύγει τον εντοπισμό του από τον εχθρό, τις ενέδρες του ή άλλες εμπλοκές στο μεγαλύτερο μέρος των αποστολών του. «Προκειμένου να κινηθεί εκτός δρόμου ή σε δασώδη περιοχή, η μονάδα αναγκάστηκε να μειώσει ταχύτητα ή να κινηθεί σε δρόμο, ακυρώνοντας έτσι τη συνθήκη του αιφνιδιασμού … Στη διάρκεια διάφορων αποστολών, η μονάδα αντιμετώπισε πολλές απώλειες, χρονικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αποστολής, συνεπώς μειώθηκε η μαχητική ικανότητα της μονάδες για επόμενες αποστολές», αναφέρει η έκθεση. Επίσης, πρόβλημα αποτελούν και οι περιορισμένες επικοινωνίες του οχήματος.

Στις δοκιμές αποδείχθηκε ότι η επικοινωνία μεταξύ των στρατιωτών, των Διοικητών των Ομάδων και του Διοικητή της Διμοιρίας ήταν αναξιόπιστη όταν το ISV ήταν σε κίνηση, κάτι που μείωνε την επίγνωση της κατάστασης σε αποστολές από 100-450 χιλιόμετρα. Επίσης, όταν το όχημα είναι σε κίνηση οι στρατιώτες δεν μπορούν να εκτελέσουν βολές εύκολα, ενώ το όχημα δεν μπορεί να μεταφέρει εφόδια για τη διατήρηση της Ομάδας σε αποστολή για 72 ώρες. Η αντίδραση του Αμερικανικού Στρατού στα ευρήματα της έκθεσης ήταν ότι το ISV δεν έχει σχεδιαστεί ως όχημα μάχης και ότι ο κύριος ρόλος του είναι η μεταφορά προσωπικού. Συνολικά ο Αμερικανικός Στρατός θα αποκτήσει 2.065 οχήματα μέχρι το 2028 (το πρώτο συμβόλαιο έχει υπογραφεί και αφορά στην προμήθεια 649 οχημάτων έναντι $ 190 εκατομμυρίων). Τα ISV Μπορούν να μεταφέρουν έως εννέα πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες, ενώ μπορούν να μεταφερθούν από UH-60 BlackHawk (εξωτερικά) και CH-47 Chinook (εσωτερικά).