Μνημόσυνου στο Μνημείο Υποβρυχίων και εκδήλωση μνήμης για τη βύθιση του αντιτορπιλικού «ΨΑΡΑ» πραγματοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ). Συγκεκριμένα την Κυριακή, 12 Μαΐου, τελέσθηκε, από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων, μνημόσυνο στο μνημείο των Υποβρυχίων, στο πάρκο Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου, υπέρ των μελών των πληρωμάτων των Υποβρυχίων που απωλέσθηκαν κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Β’ ΠΠ).

Στην τελετή παρέστησαν  εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού ο Αντιναύαρχος (Μ) Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ, Διοικητής Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, καθώς και Επίτιμοι Αρχηγοί Στόλου, διατελέσαντες Διοικητές Υποβρυχίων, ο Διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων, οι Κυβερνήτες του συνόλου των Υποβρυχίων του Στόλου, καθώς και μέλη εν ενεργεία και εν αποστρατεία πληρωμάτων των Υποβρυχίων.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση μνήμης για τη βύθιση του Αντιτορπιλικού «ΨΑΡΑ», στον  όρμο Πάχης Μεγάρων. Στην τελετή παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κατέπλευσε στην Πάχη Μεγάρων το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ».