Η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, δήλωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για σημείο καμπής στον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας, παρά τις πρόσφατες ουκρανικές επιτυχίες στο πεδίο. Επανέλαβε πάντως την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των Ουκρανών.

«Είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε αυτή τη στιγμή αν κερδίζει η Ουκρανία τον πόλεμο, διότι δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσουν τώρα οι Ρώσοι», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «πρόκειται για σαφείς επιτυχίες, οι οποίες σίγουρα συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της Ρωσίας».

Οι επιτυχίες του ουκρανικού στρατού οδήγησαν σε αποδυνάμωση των ρωσικών δυνάμεων και δείχνουν ότι οι Ουκρανοί είναι πολύ καλά τακτικά τοποθετημένοι και σε θέση να απωθήσουν επιθέσεις με επιτυχία τέτοια που κανείς δεν θα περίμενε, πρόσθεσε η Υπουργός Άμυνας και υποσχέθηκε περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια. Σημείωσε επίσης ότι η Γερμανία θα στείλει στην Ουκρανία εξοπλισμό και γεννήτριες κατάλληλες ειδικά για τον χειμώνα.