Σε video που αναρτήθηκε στο «Facebook» ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, επιμένει στις θέσεις και λέει χαρακτηριστικά ότι «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε Μακεδονικά. Κανείς δεν θα το αμφισβητήσει αυτό ξανά».

Το συγκεκριμένο video έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την τοποθέτηση του Σκοπιανού Πρωθυπουργού στη Βουλή των Σκοπίων, όπου είπε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η πιθανότητα να διδάσκεται η «Μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα, δήλωση η οποία προκάλεσε αντιδράσει στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Επίσης, το video έρχεται λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι δημιουργήθηκε στην Ελλάδα μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση της «Μακεδονικής» γλώσσας. Μάλιστα σήμερα έγινε γνωστό ότι το σλαβόφωνο κόμμα «Ουράνιο Τόξο», με ψήφισμα του, καλεί την Ελλάδα να αναγνωρίσει εθνική «μακεδονική» μειονότητα και να δρομολογήσει την εκμάθηση της «Μακεδονικής» γλώσσας.

Είναι προφανές ότι οι Σκοπιανοί, για δικούς τους λόγους, παραποιούν και ερμηνεύουν αυθαίρετα τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την ένοχη σιωπή ή τουλάχιστον τη χλιαρή αντίδραση της Αθήνας.

Ние сме Македонци и зборуваме македонски јазик

Ние сме Македонци и зборуваме македонски јазик. Тоа никој веќе нема да ни го оспорува. Но, во исто време да се запрашаме – што ќе им оставиме на децата?Да бидеме мудри и да носиме одлуки. Јас верувам дека на нашиот народ му обезбедуваме иднина.

Gepostet von Zoran Zaev am Donnerstag, 6. Dezember 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *