Πρόκειται για το δώδεκα μέτρα ταχύπλοο ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης από την εταιρεία OCEANIC. H εταιρεία μαζί με τις RAFNAR και NOR SAFE θα παραδώσουν συνολικά τρία ταχύπλοα έπειτα από προκήρυξη διαγωνισμού συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για τρία ταχύπλοα. Τα σκάφη θα παραλάβει η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ επ’ ωφελεία της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Στη 13η ΔΕΕ υπάγονται οι Μοίρες Αμφιβίων Καταδρομών.

Η OCEANIC έχει παραδώσει στις Ειδικές Δυνάμεις του ΕΣ άλλα δύο σκάφη του ίδιου τύπου δωρεά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου. Πρόκειται για σκάφη κλειστού τύπου μήκους δώδεκα μέτρων, με τρείς εξωλέμβιες μηχανές Mercury των 300 ίππων έκαστη. Αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 50 κόμβων Στο εσωτερικό της μη θωρακισμένης καμπίνας μεταφέρονται 8 καταδρομείς (οι υπόλοιποι 6 εξωτερικά) ενώ το πλήρωμα του σκάφους αποτελείται από δύο άτομα. Στη πλώρη φέρεται έστορας για πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών ενώ δύο πολυβόλα δύναται να τοποθετηθούν στη πρύμνη του σκάφους.

Το σκάφος της OCEANIC φέρει επίσης όλα τα προβλεπόμενα συστήματα ναυτιλίας (ραντάρ SIMRAD, GPS – Plotter).  

Και αυτά τα ελληνικά σκάφη θέτουν υποψηφιότητα για τα 40 νεά σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη φάση των δοκιμών.
Στη φωτογραφία με πολυβομβιδοβόλο των 40mm.
Η γάστρα των σκαφών με βαθύ V για πλεύση σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Comments

  1. Οι 6 εξω και οι 8 μεσα προστατευμενοι (μονο) απο τα στοιχεία της φυσης…απο το λιγο στο λιγοτερο….μετα θα λεμε γιατι δεν προτιμαμε Ελληνικά…Αν το τριτο μεταφέρει ΚΑΙ τους 14 υπο θωρακιση να το συζητησουμε.
    (παρεμπιπτόντως γιατι 14 δηλ 2 ληψές ομαδες)

  2. ΟΧΙ δεν θελουμε Ελληνικες σχεδιασης κι παραγωγες/κατασκευες.

    Εχουμε τα CB-90, αφου ο tom clancy κι το play station μας το υποδεικνυει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *