Αποτελεί κοινό τόπο πως ο Ε.Σ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης απόρροια της έλλειψης ικανού αριθμού στελεχών, της λειψανδρίας συνέπεια της θητείας των 9 μηνών και τέλος της ανορθολογικής δομής δυνάμεων που εξυπηρετεί συντεχνίες και τοπικά συμφέροντα ως επί το πλείστον και όχι επιχειρησιακούς λόγους.

Μολονότι η αύξηση της θητείας είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το σύνολο του πολιτικού κόσμου εντούτοις κανένα πολιτικό κόμμα δεν δείχνει πρόθυμο να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Συνεπώς, εφεδρεία και εθνοφυλακή είναι δύο εξαιρετικές δεξαμενές κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό. Αυτή είναι νέα πολιτική της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αμφότεροι οι ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής έχουν πάρει πολύ σοβαρά το θέμα και σύντομα αναμένονται εξαιρετικά θετικές εξελίξεις. Εκτίμηση μας είναι πως πρέπει να υπάρξει άμεσα εξομοίωση της θητείας του ΕΣ στους 12 μήνες αντί των 9 όπως συμβαίνει σε ΠΑ και ΠΝ όπως αντίστοιχα και εθελοντική στράτευση των γυναικών.

Οι εθνοφύλακες είναι το στήριγμα των νησιών και ειδικά των μικρών ακριτικών νησιών στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ. Είναι έγκλημα να μην αξιοποιούνται και να μην υποστηρίζονται. Ταυτοχρόνως στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού που μπορεί να δραστηριοποιηθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν στο ηθικό των εθνοφυλάκων.

Η περίοδος του αμέσως προηγούμενου χρονικού διαστήματος αποτέλεσε τη ταφόπλακα για την εφεδρεία και την εθνοφυλακή. Οι εξελίξεις που έλαβαν χώρα με εντολές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και συγκεκριμένα των Βίτσα και Ρήγα είναι το λιγότερο εγκληματικές. Οι παραπάνω δύο επηρεασμένοι από συμπλέγματα της αριστεράς και με προφανή στόχο την μείωση της εθνικής ισχύος έπληξαν καίρια την εφεδρεία και την εθνοφυλακή. Άνθρωποι και συμπολίτες μας που με κόπο και ιδρώτα είχαν δραστηριοποιηθεί στις τάξεις της εφεδρείας και της εθνοφυλακής χαρακτηριστήκαν ως ακροδεξιοί και επικίνδυνοι για τη δημοκρατία.

Οι Έλληνες εθνοφύλακες που με τη καρδιά και τη λεβεντιά τους ζουν, εργάζονται και κρατούν ψηλά την Ελληνική σημαία στις εσχατιές της πατρίδας βρέθηκαν στο περιθώριο. Η Εθνοφυλακή αναπόσπαστο κομμάτι του ΕΣ έρχεται ξανά στο προσκήνιο από το περιθώριο του προηγούμενου διαστήματος. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της καταστροφής που έφεραν τα συμπλέγματα των Βίτσα και Ρήγα που εμφορούνται από τις διεθνιστικές αντιλήψεις της αριστεράς επισημαίνουμε τα παρακάτω και οφείλουμε να τονίσουμε πως υπάρχουν και στρατιωτικές ευθύνες.

Οι Εθνοφύλακες είναι οι σύγχρονοι ακρίτες του Έθνους. Μαζί με το εν ενεργεία προσωπικό του ΕΣ και την εφεδρεία είναι ο πυρήνας του στρατεύματος. Το υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Αυτοί που με μόχθο από το υστέρημα τους προμηθεύονται υλικά και εκπαιδεύονται για να έτοιμοι όταν τους χρειαστεί η πατρίδα και το έθνος.

Επειδή πάντα μιλάμε με στοιχεία και αποδείξεις σας παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα σειρά δράσεων που αναβλήθηκαν και πλέον έρχεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος:

1. Μειώθηκε η στελέχωση της Εθνοφυλακής. Στόχος ήταν να καταργηθούν τα Τάγματα Εθνοφυλακής σε Ήπειρο και Μακεδονία.

2. Πάγωσαν τις διαδικασίες της αναθεώρησης του Νόμου για την Εθνοφυλακή.

3. Σταμάτησαν άμεσα τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας της Εθνοφυλακής

4. Τροχοπέδη υπήρξε στις διαδικασίες για την αναθεώρηση του Ειδικών Οδηγιών Εκπαίδευσης των Μονάδων Εθνοφυλακής

Έφεδροι και εθνοφύλακες έχουν ανάγκη από ηθική αναγνώριση και επιβράβευση.

5. Απαγόρευσαν την εθελοντική εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων εκτός Κυριακής

6. Ακύρωσαν τη συγκρότηση Μονάδας Εθνοφυλακής Ειδικής Σύνθεσης στην Αττική. Ήδη το επόμενο διάστημα και η Αττική θα διαθέτει μονάδες εθνοφυλακής.

7. Ακύρωσαν τη χορήγηση οπλισμού στους Εθνοφύλακες του Γ´ΣΣ.

9. Ακύρωσαν τη δημιουργία λόχων Καταδρομών στις Μονάδες Εθνοφυλακής σε Θράκη, Νησιά Αιγαίου, Ήπειρο και Μακεδονία. Οι Λόχοι Εφέδρων Εθνοφυλάκων θα αποτελούνταν από όσους υπηρέτησαν σε μονάδες Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών – Πεζοναυτών είτε ως Οπλίτες είτε ως Έφεδροι Αξιωματικοί.

10. Υποβάθμισαν χαρακτηριστικά τη συμμετοχή των Εθνοφυλάκων στις παρελάσεις και σταμάτησαν τη συμμετοχή τους στις άλλες δραστηριότητες, όπως αγήματα κ.ά.

11. Περιόρισαν την έκδοση του περιοδικού σε μόνο 2 φορές το χρόνο

12. Ακύρωσαν σειρά εκπαιδευτικών δράσεων Εθνοφυλάκων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο για το 2019, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του ΤΕΘ ΡΟΔΟΥ με το 11ο ΤΕΘ Λάρνακας και του ΤΕΘ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ με το 41ο ΤΕΘ Λευκωσίας

Ενεργός Στρατός, Εθνοφυλακή και Εφεδρεία με υψηλό ηθικό, αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα διασφαλίζουν την εθνική μας ακεραιότητα.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της εθνοφυλακής και της εφεδρείας ήταν ο πρώην ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας. Ο δε σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Χριστοδούλου δεν έπραξε ούτε το ελάχιστο για να αναιρέσει τις παραπάνω δράσεις.

Οι Εθνοφύλακες είναι οι σύγχρονοι ακρίτες του Έθνους. Μαζί με το εν ενεργεία προσωπικό του ΕΣ και την εφεδρεία είναι ο πυρήνας του στρατεύματος. Το υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Αυτοί που με μόχθο από το υστέρημα τους προμηθεύονται υλικά και εκπαιδεύονται για να έτοιμοι όταν τους χρειαστεί η πατρίδα και το έθνος. Λέξεις που στην αριστερά προκαλούν εγκεφαλικά.  Υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας ανάμεσα στους οποίους και ο γράφων που ανήκουν σε νόμιμα σωματεία όπως η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται ταγμένοι στη πατρίδα είτε σε περίπτωση σύρραξης είτε σε επίπεδο πολιτικής προστασίας. Μια δεξαμενή κόσμου δίπλα στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτοί θα υπερασπιστούν τη πατρίδα. Όχι οι διεθνιστικές αντιλήψεις του κ. Ρήγα.

Οι εθνοφύλακες είναι το στήριγμα των νησιών και ειδικά των μικρών ακριτικών νησιών στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ. Είναι έγκλημα να μην αξιοποιούνται και να μην υποστηρίζονται. Ταυτοχρόνως στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού που μπορεί να δραστηριοποιηθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν στο ηθικό των εθνοφυλάκων. Κάλλιστα η εθνοφυλακή της χώρας μας μπορεί να οργανωθεί με βάση την εθνοφρουρά των ΗΠΑ προσαρμοσμένη στις ελληνικές ανάγκες και απαιτήσεις. Όπως μας ενημερώνουν εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές σύντομα οι εξελίξεις για έφεδρους και εθνοφύλακες θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές.

Το στοίχημα για την νέα πολιτική ηγεσία είναι να αξιοποιήσουν έφεδρους και εθνοφύλακες. Οι προσδοκίες και οι ελπίδες είναι εξαιρετικές.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ και σημερινός ΥΦΕΘΑ γνωρίζει την κατάσταση εκ των έσω. Διατηρεί άριστες σχέσεις με την εθνοφυλακή και αποτελεί τον τροχό που κινεί τις απαραίτητες εξελίξεις για την αναζωπύρωση του θέματος.
Διαθέτουν ατομικά υλικά ανώτερα του ενεργού στρατού. Πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έχουν επενδύσει και έχουν αφοσιωθεί στο λειτούργημα που επιτελούν.Φ
Καλόλιμνος. Αυτά τα μικρά νησιά θα τα υπερασπιστούν οι σύγχρονοι ακρίτες. Οι Εθνοφύλακες που ζουν και κρατούν ψηλά τη γαλανόλευκη.
Εθνοφύλακας με G3A3 και προσαρμοσμένο βομβιδοβόλο Μ203.
Το 1948 συστάθηκαν τα λεγόμενα Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης (ΤΕΑ) με σκοπό την αντικατάσταση των ΜΑΥ και ΜΑΔ. Τα ΤΕΑ ήταν η συνέχεια των Μονάδων Ασφαλείας Υπαίθρου (ΜΑΥ) και των Μικτών Αποσπασμάτων Διώξεως (ΜΑΔ). Τα Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης καταργήθηκαν το 1982 και αντικαταστάθηκαν από την Εθνοφυλακή.
Η ψυχή της πατρίδας.

Comments

 1. Σε έναν στρατό, αναγκαστικά λόγω πληθυσμού, όχι πολυάριθμο, ο θεσμός της εφεδρείας και ο θεσμός της εθνοφυλακής είναι υπέρ-απαραίτητο να είναι ενισχυμένοι στο έπακρο. Και ηθικά και με σύγχρονα μέσα και με την κατάλληλη εκπαίδευση. Η οποία εκπαίδευση, δεν ξέρω αν είναι και η πρέπουσα, ακόμα και στους μόνιμους (δεν ξέρω πολλά επ’ αυτού του τελευταίου).

 2. Στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη πρέπει να ενεργοποιηθούν οι επιστρατευόμενες μονάδες και να δράσουν ως μονάδες εθνοφυλακής. Η εκπαίδευση τους πρέπει να είναι συχνή (ΣΚ) και πρέπει να συμμετέχουν σε όλες τις μεγάλες διακλαδικές ασκήσεις όπως ο Παρμενίων ή μεγάλες αποβατικές ασκήσεις. Φανταστείτε το μήνυμα που θα σταλεί, όταν πλήρως επανδρωμένη 32 ΤΑΞ ΠΝ, συνεπικουρούμενη από Ζ ΜΑΚ και 2 ΜΑΛ και μαζί τους μια ΤΑΞ εθνοφυλάκων, εκτελέσουν αποστολή ενίσχυσης νησιού ή αποβατική επιχείρηση ανακατάληψης νήσου. Μέσα από αυτές τις ασκήσεις εκτός από τα μηνύματα η ηγεσία θα μάθει πάρα πολλά που θα την βοηθήσουν να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

  1. Ο τρόμος του αντιπάλου είναι η ενότητα μας. Αν το καταφέρει αυτό ο ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ τότε δεν εχουμε τίποτα να φοβηθούμε από κανέναν! Τα γραφόμενά σου Gunner είναι λόγια που πρέπει να γίνουν πράξη άμεσα!

 3. ωραιο αρθρο και οντως χρειαζονται οι εθνοφυλακες αν και δεν εχω πολλες γνωσεις στο θεμα αυτο που εχω να πω ειναι οτι οπως παντα μια χουφτα τρελοι θα κανουν τα παντα για να μας σωσουν καλο θα ηταν να τους εφοδιασουμε εκπαιδευσουμε σωστα.

 4. Είχαμε καταντήσει να λέμε ότι είμαστε στην εθνοφυλακή και να μας κατηγορούν….
  Είχαμε καταντήσει να κρατάμε την Ελληνική σημαία και να μας κατηγορούν….
  Όταν εξηγούσαμε ότι το κάνουμε για αν ποτέ μας χρειαστεί η Ελλάδα , το Έθνος , η οικογένεια μας και χωρίς κανένα όφελος,
  μας χαρακτήριζαν…
  Ελπίζω όλοι να αγαπάνε την πατρίδα όπως πρέπει, χωρίς υπερβολές.
  «Εχθρούς Αμύνου»
  Χανιά Κρήτη!!!

 5. Οταν εχεις καταστρεψει απειρα μη εκραγεντα βληματα σε αγρια πεδια βολης ως εφεδρος αξκος και οι νεοι Ανθγοι κοιτουσαν απο το παρατηρητηριο ηταν μεγα λαθος και εγκλημα της Εθνομηδενιστικης ψευτοαριστερης κυβερνησης να μην σε θελει ουτε καν στην παρελαση…Αλλα τι να περιμενεις απο εναν καθηγητη μεσης εκπαιδευσης με αριστερες παρωπιδες οταν τον βαζουν για υφυπουργο Αμυνας.Απλα νομιζε οτι διοικουσε το κομμα και οχι τον ΕΣ.Οταν ερθει αυτη η ωρα ναι μονο μια χουφτα τρελοι που ετυχε να ειχαν διοικητη εναν Ηλια Γλεντζε μπορουν να μας σωσουν.Και αυτοι οι τρελοι ειμαστε εμεις οι Εφεδροι.

 6. Οι εφεδροι των μεγαλων αστικων κεντρων δεν ξανακουσαμε απο την υπηρεσια μετα την απολυση μας, αν και την κρισιμη ωρα θα χρειαστουμε και εμεις. Κατα τη γνωμη μου το ελβετικο μοντελο εφεδρειας ειναι μια καλη λυση, δεδομενου οτι ως μικρη χωρα δεν ειναι εφικτο να διατηρουμε τις αναγκαιες δυναμεις μονο με επαγγελματιες.

 7. εγω μαζι με το γιο μου(74 και 41)εχοντας αριστη φυσικη κατασταση με καθημερινη ασκηση πεζοποριας(1ωρα και 30΄ καθημερινα)θα θελαμε να μαθουμε αν υπαρχει εθνοφυλακη η εφεδρικη μοναδα (εντος αττικης)για να καταταγουμε αμεσα….δεξιοτητες:μελη του ΣΚ.Ο.Ε(σκοπευτ.ομιλος ελλαδος)αναγνωρισμ.απ το κρατος….εχουμε μεγαλη εμπειρια(9 ετων) σε οπλα 9μ.μ και ραβδωτα μεγαλων αποστασεων…καθως και σε λειοκανα…πιστευω οτι σε ωρα αναγκης εχουμε πολλα να προσφερουμε στην πατριδα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *