Η αμερικανική SAFE Boats International ανακοίνωσε ότι απέσπασε σύμβαση ύψους $ 19.969.119 για την προμήθεια δύο (2) ταχύπλοων σκαφών ειδικών επιχειρήσεων Mk.VΙ για λογαριασμό της Ουκρανίας. Οι παράδοση τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2022. Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2020 το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την πώληση, μέσω FMS (Foreign Military Sale), έως και 16 σκαφών Mk.VI στην Ουκρανία, αλλά τελικά η Ουκρανία προχώρησε, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, στην απόκτηση δύο (2) σκαφών χωρίς να αποκλείεται μελλοντική προμήθεια επιπλέον σκαφών. Ο οπλισμός τους αποτελείται από δύο (2) πύργους με πυροβόλα των 25 ή των 30 χιλιοστών (Mk.38 Mod.2 ή Mk.44 αντίστοιχα) και πολυβόλα των 7,62 ή 12,7 χιλιοστών.

Comments

  1. Άσχετο με το θέμα αλλά μέσα στον παραλογισμό που ζούμε, σήμερα το λιμενικό έστειλε ένα cb90 στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποτρέψει τυχόν βουτιές στον Θερμαϊκό για το παραδοσιακό αγιασμό των υδάτων. Προφανώς το σκάφος έκοβε επιδεικτικά βόλτες κοντά στο πλακόστρωτο της παραλίας. Πόση σπατάλη χρημάτων πόρων και χρημάτων για άλλη μια φορά για λόγους επικοινωνιακούς.

    Συνεχίζω να είμαι με την απορία γιατί ο στρατός και το λιμενικό δεν επενδύουν σε αυτό το σκαρί. Σίγουρα θα έχει κάποια μειονεκτήματα το. Cb90 αλλά είναι πόσα πολλά ώστε να μένει εκτός διαρκώς εκτός προμηθειών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *