Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας της Κροατίας, Damir Krstičević, στις 12 Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ θα δωρίσουν στη χώρα δύο μεταχειρισμένα μεταφορικά ελικόπτερα UH-60M Black Hawk. Τα ελικόπτερα αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2020 και θα χρησιμοποιηθούν από τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων της Κροατίας σε αποστολές αεροκίνητων επιχειρήσεων, διακομιδής τραυματιών, έρευνας και διάσωσης, επιτήρησης, διοίκησης και ελέγχου, γενικών μεταφορών και ένοπλης αναγνώρισης, εάν και εφόσον υπάρξει προμήθεια οπλισμού και πυρομαχικών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η περίπτωση απόκτησης μεταχειρισμένων ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk έχει απασχολήσει και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 2014 είχε ακουστεί, ως δημοσιογραφική φήμη, η πιθανότητα παραχώρησης από τις ΗΠΑ περί των 50 UH-60 Black Hawk, αλλά τελικά η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε ήταν ότι η Αεροπορία Στρατού (ΑΣ), μέσα από αρκετές μελέτες, έχει αξιολογήσει την πιθανότητα απόκτησης μεταχειρισμένων UH-60 Black Hawk, αλλά κρίθηκε ως μη συμφέρουσα, στην παρούσα στιγμή, λόγω του υψηλού κόστους, όχι απόκτησης, αλλά αποκατάστασης σε πτητική κατάσταση και αναβάθμισης. Αυτός ήταν και κύριος λόγος που προκρίθηκε η λύση των 15 μεταχειρισμένων CH-47 Chinook.