Είναι κανόνας στη ζωή, πως ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Οι δοκιμασίες που σε βρίσκουν, πρέπει να αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης. Με τη δύναμη που θα αντλήσεις και με σταθερές αξίες, θα συνεχίσεις να πορεύεσαι το μονοπάτι της Αξιοπρέπειας και της Τιμής.

Μια πτυχή, η οποία δεν έχει αναδειχθεί , και πρέπει να ειπωθεί , είναι πως χθες στις 13 Οκτωβρίου 2015 , ο Τόσκας δεν ανακοίνωσε τη διάλυση της Δ.ΕΛ.Τ.Α . Απλά έκανε πράξη τις προθέσεις και σκέψεις Ανώτατων και Στελεχών της Αστυνομίας που επιθυμούσαν διακαώς τη διάλυση της Μονάδας.


Ο λόγος ήταν ένας, ηταν δημιούργημα του Στρατηγού Γιάννη Ραχωβίτσα. Ενός ξεχωριστού και χαρισματικού Αξιωματικού, που πάντα ξεχώριζε για τη δράση και τις πρωτοβουλίες που αναλάμβανε. Ποτέ δεν είχαν τη δυνατότητα και την ικανότητα να τον αντιμετωπίσουν όσο ήταν στην ενεργό δράση του.


Η ουσιαστική συμβολή του στην αλλαγή της δομής του Αστυνομικού Σώματος με τη δημιουργία δύο Αστυνομικών Υπηρεσιών ( Δ.ΕΛ.Τ.Α – ΔΙ.ΑΣ ), οι οποίες άλλαξαν ραγδαία την λειτουργία της Αστυνομίας και συνέβαλαν καθοριστικά στην ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Χώρα, είναι κάτι που θα στοιχειώνει για πάντα τις σκέψεις τους.


Η δημιουργία και η δράση της Δ.ΕΛ.Τ.Α ήταν αυτή που διαχειρίστηκε και κράτησε την Δημοκρατία στην Ελλάδα, τη δύσκολη περίοδο 2009 – 2012 . Σε αυτή χρωστάνε χάρη Ανώτατοι Αξιωματικοί , Αρχηγοί , Κυβερνήσεις , Πολιτικοί και Πολίτες. Σεβασμός στην Ιστορία της, στα Στελέχη που Υπηρέτησαν σε αυτή, στον εμπνευστή και δημιουργό της, καθώς και στον νεκρό της.