Είναι κανόνας στη ζωή, πως ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Οι δοκιμασίες που σε βρίσκουν, πρέπει να αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης. Με τη δύναμη που θα αντλήσεις και με σταθερές αξίες, θα συνεχίσεις να πορεύεσαι το μονοπάτι της Αξιοπρέπειας και της Τιμής.

Μια πτυχή, η οποία δεν έχει αναδειχθεί , και πρέπει να ειπωθεί , είναι πως χθες στις 13 Οκτωβρίου 2015 , ο Τόσκας δεν ανακοίνωσε τη διάλυση της Δ.ΕΛ.Τ.Α . Απλά έκανε πράξη τις προθέσεις και σκέψεις Ανώτατων και Στελεχών της Αστυνομίας που επιθυμούσαν διακαώς τη διάλυση της Μονάδας.


Ο λόγος ήταν ένας, ηταν δημιούργημα του Στρατηγού Γιάννη Ραχωβίτσα. Ενός ξεχωριστού και χαρισματικού Αξιωματικού, που πάντα ξεχώριζε για τη δράση και τις πρωτοβουλίες που αναλάμβανε. Ποτέ δεν είχαν τη δυνατότητα και την ικανότητα να τον αντιμετωπίσουν όσο ήταν στην ενεργό δράση του.


Η ουσιαστική συμβολή του στην αλλαγή της δομής του Αστυνομικού Σώματος με τη δημιουργία δύο Αστυνομικών Υπηρεσιών ( Δ.ΕΛ.Τ.Α – ΔΙ.ΑΣ ), οι οποίες άλλαξαν ραγδαία την λειτουργία της Αστυνομίας και συνέβαλαν καθοριστικά στην ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Χώρα, είναι κάτι που θα στοιχειώνει για πάντα τις σκέψεις τους.


Η δημιουργία και η δράση της Δ.ΕΛ.Τ.Α ήταν αυτή που διαχειρίστηκε και κράτησε την Δημοκρατία στην Ελλάδα, τη δύσκολη περίοδο 2009 – 2012 . Σε αυτή χρωστάνε χάρη Ανώτατοι Αξιωματικοί , Αρχηγοί , Κυβερνήσεις , Πολιτικοί και Πολίτες. Σεβασμός στην Ιστορία της, στα Στελέχη που Υπηρέτησαν σε αυτή, στον εμπνευστή και δημιουργό της, καθώς και στον νεκρό της.

Comments

  1. Καλό ταξίδι Δημήτρη, υπήρξες ένας Αστυνομικός που παλεψες ως Ήρωας
    μέσα στην ζούγκλα της Αθήνας, ήσουν παλληκάρι, αψηφοντας τον κινδυνο κι έμπαινες στην φωτιά για να δώσεις λύσεις με όποιο προσωπικό κι ομαδικό κόστος. Έγραψες ιστορία προασπιζομενος την Ελληνική Δημοκρατια την περίοδο 2009 έως 2015 πολεμοντας στο πεζοδρόμιο μαζι με μικρό αριθμό συναδέλφων σου ενάντια των νεοκουμουνιστοσυμμοριτων που αποπειραθηκαν με λύσσα να καταλυσσουν την Δημοκρατία μας και βγήκες Νικητής μαζί με σένα και η Ελληνική κοινωνια. Θα σε θυμούνται οι συνάδελφοι σου κι όλοι οι Έλληνες που είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν. Συλλυπητήρια στους οικείους σου, καλό παράδεισο να έχεις κι εμείς που από μακριά σ έχουμε γνωρίσει θα σε θυμόμαστε ως έναν Ηρωα της Ελληνικής Αστυνομιας που έδωσες μάχη για την διάσωση της Ελληνικής Κοινοβουλευτικης Δημοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *