Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της TAI (Turkish Airspace Industries), η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (THK) παρέλαβε δύο (2) ακόμα μη-επανδρωμένα αεροχήματα (UAV) Anka-S (συνολικά έχουν παραδοθεί 8 Anka-S). Στην έκδοση «S» το Anka διαθέτει την ικανότητα δορυφορικά ελεγχόμενη πτήσης, δηλαδή μπορεί να ελέγχεται από μεγάλη απόσταση μέσω δορυφόρου. Το συμβόλαιο, ύψους $ 290 εκατομμυρίων, για την προμήθεια 10 Anka-S και 12 επίγειων σταθμών διοίκησης και ελέγχου υπογράφηκε το 2013.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εγκατάστασης του ραντάρ συνθετικής απεικόνισης SARPER της Aselsan στα Anka-S. Το SARPER χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό στόχων, κινούμενων και στατικών, σε ξηρά και θάλασσα σε αποστάσεις έως και 40 χιλιόμετρα, ακόμα και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (νύχτα, ομίχλη, νεφώσεις). Το βάρους του ραντάρ είναι 81 κιλά, ενώ είναι προσθαφαιρούμενο έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Εντωμεταξύ, Σύμφωνα με δημοσίευμα την αμυντική ιστοσελίδα «Jane’s», στις 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική βολή του πυρομαχικού MAM-L από Anka-S. Η βολή ήταν επιτυχημένη. Τα πυρομαχικά της οικογένειας ΜΑΜ (MAM-C και MAM-L) ενσωματώνουν σύστημα καθοδήγησης λέιζερ. Το MAM-L έχει βάρος 22,5 κιλά με πολεμική κεφαλή βάρους 10 κιλών και είναι διαμετρήματος 160 χιλιοστών. Επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 8 χιλιόμετρα, ενώ σε εξέλιξη, από την Roketsan, βρίσκεται και το πρόγραμμα ανάπτυξης μια νέας έκδοσης αυξημένου βεληνεκούς, της τάξεως των 15 χιλιομέτρων.