Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «DSEI Japan 2019» η ισραηλινή Rafael παρουσίασε ένα νέο σύστημα εντοπισμού της θέσης και της κατεύθυνσης πυρών, το οποίο ονομάζεται Land Spotter και προορίζεται για τον εξοπλισμό τεθωρακισμένων οχημάτων. Πρόκειται για ένα παθητικής λειτουργίας ηλεκτροπτικό σύστημα, το οποίο ενημερώνει άμεσα το πλήρωμα του οχήματος για την κατεύθυνση και την ακριβή θέση προέλευσης των πυρών.

Το σύστημα λειτουργεί αποτελεσματικά ημέρα και νύχτα, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και σε περιβάλλον έντονου θορύβου. Επίσης μπορεί να εντοπίσει την πηγή του πυρός ακόμα και αν αυτή κινείται. Ο εντοπισμός επιτυγχάνεται έναντι ελαφρών όπλων (πολυβόλων όλων των διαμετρημάτων και τυφεκίων ελεύθερων σκοπευτών), RPG, αντιαρματικών συστημάτων και βολών αρμάτων μάχης.

Το Land Spotter ζυγίζει λιγότερο από 30 κιλά και αποτελείται από δύο (2) αισθητήρες FLIR, έκαστος με δυνατότητα κάλυψης τόξου 190° μοιρών και 37ο σε ύψος. Τα αποτελέσματα του εντοπισμού διοχετεύονται στον πυροβολητή του οχήματος μέσω οθόνης, εύκολης στο χειρισμό, τεχνολογίας αφής.

Ο έγκαιρος και ακριβής εντοπισμός των εχθρικών πυρών μειώνει στο ελάχιστο το χρόνο αντίδραση του φίλιου οχήματος, ενώ σε συνδυασμό με ένα ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας δημιουργεί μια «ομπρέλα» προστασίας, με το ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας να προστατεύει από το πρώτο πλήγμα και το Land Spotter να βοηθάει την άμεση και αποτελεσματική προσβολή της απειλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *