Δύο πολύ ενδιαφέρουσες λύσεις προσβολής στόχων επιφανείας, αλλά και χερσαίων στόχων, εκθέτουν οι ισραηλινές Rafael και IAI στη διεθνή έκθεση «DSEI 2021». Πρόκειται για τα βλήματα Sea Breaker (Rafael) και Sea Serpent (IAI). Το Sea Breaker είναι ένα βλήμα ακριβείας 5ης γενιάς και μεγάλου βεληνεκούς (300 χιλιόμετρα). Ενσωματώνει προηγμένο υπέρυθρο ερευνητή, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα προσβολής σταθερών ή κινούμενων στόχων στη θάλασσα και την ξηρά, καθώς και πολεμική κεφαλή βάρους 250 λιβρών. Ο Sea Breaker μπορεί να εκτοξευτεί από πλοία επιπέδου Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων και άνω.
Επίσης μπορεί να παραχθεί και ως σύστημα παράκτιας άμυνας. Το βλήμα ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και εκτελεί αυτόματα λειτουργίες αναγνώρισης και ανίχνευσης στόχων, ενώ είναι πλήρως λειτουργικό και σε περιβάλλον άρνησης GPS. To Sea Breaker κινείται με υποηχητική ταχύτητα και μπορεί να προσβάλει στόχους μέσω προγραμματισμένης πορείας, ενώ ενσωματώνει και σύστημα ζεύξης δεδομένων για αλλαγή πορείας ή στόχου κατά την πτήση.
Το Sea Serpent έχει μέγιστο βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων. Ενσωματώνει ερευνητή RF (Radio Frequency, ραδιοσυχνοτήτων) και προηγμένο σύστημα ελέγχου όπλου με δυνατότητα ανάλυσης δεδομένων ως προς την απόσταση του στόχου, την αναγνώριση και την κατηγοριοποίηση του. Σύμφωνα με τις IAI το βλήμα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα συστήματα αντιμέτρων, τόσο τα κινηματικά-πυροτεχνικά, όσο και τα ηλεκτρονικά και μπορεί να προσβάλει εξίσου αποτελεσματικά στόχους σε παράκτιο, ωκεάνιο ή χερσαίο περιβάλλον. Για την ανανέωση δεδομένων κατά την πτήση το βλήμα ενσωματώνει σύστημα ζεύξης δεδομένων, έτσι ώστε να αλλάξει πορεία ή στόχο κατά την πτήση αν αυτό απαιτηθεί.