Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, παρέστη την Παρασκευή 13 Μαΐου, στην τελετή παράδοσης της δωρεάς Πληροφοριακών Συστημάτων για χρήση σε Data Center, από την εταιρεία Motor Oil προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, η οποία διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔIΣΤΡΙΑΣ», στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υ/ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης και Υ/ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών της εταιρείας Motor Oil με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Πληροφορικής του ομίλου κ. Νικόλαο Γιαννακάκη. Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

«Συνιστά ιδιαίτερη χαρά, η ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα να παραβρεθώ στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, προς τιμήν της εταιρείας “ΜΟΤOR OIL (HELLAS)”, με αφορμή την ευγενική της χειρονομία να διαθέσει πλούσιο μηχανογραφικό εξοπλισμό υλικών πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η συγκεκριμένη προσφορά της εταιρείας, αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τον υφιστάμενο εξοπλισμό συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της υψηλής διαθεσιμότητας των Πληροφοριακών Συστημάτων της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, συστήματα που συμμετέχουν ενεργά στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αλλά και της μαχητικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναμφίβολα η ΜΟΤΟR OIL, αποτελεί ένα σύγχρονο ενεργειακό όμιλο που κατέχει ηγετικό ρόλο στο χώρο της διύλισης αργού πετρελαίου και της εμπορίας πετρελαϊκών προϊόντων και λιπαντικών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με παράλληλο πεδίο δραστηριοποίησης στον τομέα του υγραερίου, της εμπορίας ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο εταιρικός σκοπός της διευρύνεται συνεχώς, προσθέτοντας νέους επιχειρηματικούς «ορίζοντες», αυξάνοντας τον κύκλο των παρεχόμενων υπηρεσιών της και ενισχύοντας το έντονο αποτύπωμά της στην εθνική μας οικονομία.

Κυρίες και Κύριοι,

Διάγουμε αναμφίβολα μια εποχή, όπου η Ευρώπη βιώνει τη μεγαλύτερη γεω-πολιτικο-οικονομική αναταραχή από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, την ενεργειακή αναστάτωση να πλήττει την παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή έκρηξη τιμών να ανατρέπει όλους τους εθνικούς προϋπολογισμούς.

Σε αυτή λοιπόν τη δυσχερή παγκόσμια οικονομική συγκυρία, η δωρεά του ομίλου ΜΟΤOR OIL, αποτελεί αφενός πράξη υψηλής προστιθέμενης αξίας και αφετέρου έμπρακτη απόδειξη της αφοσίωσης, της αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα γενικότερα.

Εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την εταιρεία και ευχαριστούμε τον Γενικό Διευθυντή Πληροφορικής κ. Νικόλαο Γιαννακάκη που εκπροσωπεί στη σημερινή εκδήλωση τον όμιλο.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, που ο αγώνας των Ενόπλων Δυνάμεων συναντά υποστηρικτές από το επιχειρείν και μάλιστα ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Ομίλους της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει το αμέριστο ενδιαφέρον του για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, το έμψυχο προσωπικό τους και φυσικά τη Στρατιωτική Ηγεσία, προκειμένου να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την αποστολή τους.

Σας ευχαριστώ».

Στο πλαίσιο της τελετής, χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής Motor Oil κ. Νικόλαος Γιαννακάκης.