Σύμφωνα με ανακοίνωση της φινλανδικής Patria, ο όλμος NEMO Container, των 120 χιλιοστών, πραγματοποίησε δοκιμαστικές βολές στη θάλασσα, σε ταχύπλοο σκάφος FSV (Fast Supply Vessel) της Σουηδίας. Νωρίτερα το 2018 ο NEMO Container είχε δοκιμαστεί με επιτυχία σε τεθωρακισμένο όχημα Sisu E13TP (8 x 8). Στις δοκιμές εν πλω δοκιμάστηκαν διάφορα σενάρια καλής λειτουργίας και βολών, σε κίνηση ή σε στάση. Σύμφωνα με την Patria, οι δοκιμές ήταν επιτυχείς.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό το σύνολο των δοκιμών, του NEMO Container, σε διαφορετικές πλατφόρμες, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019. Στην έκδοση NEMO Container, η οποία αποτελεί εξέλιξη του όλμου NEMO, ο πύργος του όλμου ενσωματώνεται σε κοινό εμπορευματοκιβώτιο μήκους 6,1 μέτρων (20 ποδών). Η έκδοση NEMO Container αναπτύχθηκε κατόπιν απαίτησης του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), τα οποία καλύπτουν και το κόστος ανάπτυξης.

Το NEMO Container χρησιμοποιεί τυπικό εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο επιτρέπει την ευέλικτη τοποθέτηση του στο έδαφος ή την ενσωμάτωση του σε χερσαίες και θαλάσσιες πλατφόρμες (φορτηγά οχήματα, εμπορικά πλοία κ.ά.). Ζυγίζει 10 τόνους (άδειο) και έχει αναχορηγία 100 βλημάτων. Υπηρετείται από τρία άτομα (πυροβολητής και αρχηγός στοιχείου και δύο γεμιστές). Ο όλμος λειτουργεί από τις -3° έως τις +85° και μπορεί να εμπλέξει στόχους έως τα 10 χιλιόμετρα. Ο μέγιστος ρυθμός βολής είναι 10 βλήματα το λεπτό, ενώ μπορεί να εκτελέσει προσβολή στόχου με τη μέθοδο της πολλαπλής ταυτόχρονης προσβολής (MRSI : Multiple-Round Simultaneous-Impact).