Η τουρκική TÜBİTAK SAGE ανακοίνωσε ότι δοκίμασε το νέο μικρό-πυρομαχικό Togan, που ανέπτυξε, στο αεροσκάφος Hürkuş-C, το οποίο αποτελεί την έκδοση εγγύς αεροπορικής υποστήριξης του εκπαιδευτικού Hürkuş. Το Togan είναι μικρό-πυρομαχικό, παρόμοιο με το MAM, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2019 έγινε γνωστό ότι η Τουρκία επιθυμεί την προμήθεια 18 αεροσκαφών Hürkuş-C σε ρόλο εγγύς αεροπορικής υποστήριξης. Μέχρι στιγμής, από τον Οκτώβριο του 2018, η Τουρκική Αεροπορία βρίσκεται σε φάση παραλαβής 15 εκπαιδευτικών Hürkuş-Β, οι παραδόσεις των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2019.

Το Hürkuş έχει αναπτυχθεί σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις. Η έκδοση Hürkuş-A είναι η βασική και αναπτύχθηκε για πολιτική χρήση. Το Hürkuş-B είναι η έκδοση βασικής εκπαίδευσης με προηγμένα ηλεκτρονικά και cockpit παρόμοιο με αυτό των F-16 και των F-35. Στην έκδοση Hürkuş-C το αεροσκάφος ενσωματώνει οπλισμό και μπορεί να εκτελεί αποστολές εγγύς υποστηρίξεως. Είναι εφοδιασμένο με σύστημα FLIR και μπορεί να μεταφέρει όπλα μέγιστου βάρους 1.500 κιλών. Επίσης μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί από απροετοίμαστους αεροδιαδρόμους.

Μέχρι σήμερα το Hürkuş-C έχει πιστοποιηθεί και μπορεί να φέρει τα κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα UMTAS και τις κατευθυνόμενες ρουκέτες Cirit της Roketsan, ενώ σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό τύπο, τον Φεβρουάριο του 2017, το αεροσκάφος έφερε ατρακτίδιο ηλεκτροπτικού και υπέρυθρου αισθητήρα καθώς και εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει ατρακτίδια πυροβόλων διαμετρήματος 12,7 ή 20 χιλιοστών και βόμβες ελεύθερης πτώσης Mk.81/.82.