Το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δοκιμές, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας της 98ης Ταξιαρχίας της Σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας και Αεράμυνας, του τροχοφόρου αντιαεροπορικού πυροβόλου PASARS-16 (γνωστό και ως Terminator).

Το PASARS-16 ενσωματώνει ένα πυροβόλο Bofors των 40 χιλιοστών επί οχήματος FAP 2026 (6 x 6) με θωρακισμένη καμπίνα δύο ατόμων. Ως επιλογή, το σύστημα μπορεί να ενσωματώσει και δύο αντιαεροπορικά βλήματα μικρού βεληνεκούς RLN-1C. Το μέγιστο βεληνεκές του πυροβόλου είναι της τάξεως των 4 χιλιομέτρων, ενώ με τα βλήματα RLN-1C το μέγιστο βεληνεκές του PASARS-16 αυξάνει στα 12 χιλιόμετρα.

Πυροβόλο και βλήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για βολές κατά στόχων εδάφους, σε ρόλο παροχής πυρών υποστήριξης. Το σύστημα σχεδιάστηκε ώστε να αποτελεί την πρώτη γραμμή αντιαεροπορικής άμυνας μονάδων και σχηματισμών Πεζικού και Τεθωρακισμένων. Οι δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2018, ενώ η ένταξη του σε υπηρεσία, από το Σερβικό Στρατό, προσδιορίζεται για το 2019.