Το δεύτερο πλοίο κλάσης Zumwalt του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (USS Michael Monsoor, DDG-1001), απέπλευσε από τα ναυπηγεία της κατασκευάστριας εταιρίας Bath Iron Works, στις 4 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εκτελέσει όλες τις προβλεπόμενες δοκιμές εν πλω.

Η ναυπήγηση του πλοίου ξεκίνησε το 2010, ενώ η τελετή τοποθέτησης της τρόπιδας πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2013. Ακολούθησε η τελετή ονομασίας του πλοίου (Ιούνιος του 2013) και η καθέλκυση του, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016.

Μετά την εκτέλεση των δοκιμών, τις οποίες πραγματοποιούν τα ναυπηγεία, το πλοίο θα υποστεί νέο πρόγραμμα δοκιμών, αυτή τη φορά από τεχνικούς και επιθεωρητές του Αμερικανικού Ναυτικού, στις αρχές του 2018. Με το πέρας και αυτών των δοκιμών, το πλοίο θα παραδοθεί στο Αμερικανικό Ναυτικό, στα τέλη του 2018, εάν και εφόσον δεν προκύψουν τεχνικές παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Το πλοίο φέρει το όνομα του υπαξιωματικού Michael Monsoor, μέλος των SEAL (Sea, Air, and Land), ο οποίος σκοτώθηκε το 2006 στο Ιράκ όταν κάλυψε με το σώμα του μια χειροβομβίδα προκειμένου να προστατεύσει τους συναδέλφους του. Μετά τον θάνατο του ο Michael Monsoor έλαβε το Μετάλλιο της Τιμής (Medal of Honor) από τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, George Bush.