Στο πλαίσιο των σχετικών δοκιμών ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Αμερικανικού Ναυτικού ανέπτυξαν ηχοσημαντήρες (sonobuoys), οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό υποβρύχιων απειλών.

Τα δεδομένα που συνέλλεξαν οι ηχοσημαντήρες διαβιβάστηκαν σ’ ένα MQ-9, έγινε επεξεργασία των δεδομένων εν πτήση και τα επεξεργασμένα δεδομένα στάλθηκαν από το MQ-9, μέσω συστήματος SATCOM, στον επίγειο σταθμό ελέγχου  του αεροσκάφους, ο οποίος βρισκόταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Η επεξεργασία των δεδομένων από τους ηχοσημαντήρες πραγματοποιήθηκε από τα MQ-9 με τη χρήση ενός συστήματος λήψης και επεξεργασίας δεδομένων της Ultra Electronics.

Επιπλέον, το MQ-9 που έλαβε μέρος στις δοκιμές ήταν εφοδιασμένο με το ραντάρ πολλαπλού ρόλου Lynx. Πρόκειται για ένα ραντάρ επιτήρησης επιφανείας τεχνολογίας ISAR (Inverse Synthetic Aperture Radar : Ραντάρ Αντίστροφης Συνθετικής Απεικόνισης).

Η αναγνώριση του στόχου γίνεται με τη χρήση κάμερας υψηλής ευκρίνειας και πλήρους κίνησης (High-Definition Full-Motion Video (HD/FMV) σε συνδυασμό με το σύστημα AIS (Automatic Identification System).