Ένας διοικητής πεζοναυτών απολύθηκε αφού δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook στο οποίο καλούσε τον υπουργό Άμυνας, διοικητή των Πεζοναυτών και άλλη ανώτερη στρατιωτική ηγεσία να λογοδοτήσουν για τη χαοτική και θανατηφόρα αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

«Αυτό το βίντεο δεν γίνεται επειδή είναι πιθανώς μια συναισθηματική στιγμή», λέει ο αντισυνταγματάρχης Stuart Scheller στο βίντεο σχεδόν πέντε λεπτών. «Το κάνω επειδή έχω μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια και περιφρόνηση για την αντιληπτή μου αδυναμία σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και θέλω να κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις σε μερικούς από τους ανώτερους ηγέτες μου».

Ο Scheller, ο οποίος υπηρέτησε ως αξιωματικός πεζικού για 17 χρόνια, ήταν ο διοικητής του τάγματος προχωρημένης εκπαίδευσης πεζικού στη Σχολή Πεζικού. Ολοκλήρωσε την θητεία ενός έτους στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του.

«Θέλω να το πω πολύ έντονα», λέει ο Scheller στο βίντεο. «Μάχομαι 17 χρόνια. Είμαι πρόθυμος να τα πετάξω όλα για να πω στους ανώτερους ηγέτες μου, απαιτώ λογοδοσία». Στο βίντεο, ο Scheller ζητά από ανώτερους ηγέτες να τηρήσουν τα ίδια πρότυπα λογοδοσίας με τους υπόλοιπους στρατιωτικούς. Ο Scheller επιβεβαίωσε την απόλυση του στη σελίδα του στο Facebook.