Ο Διοικητής της 332 Μοίρας Αντισμήναρχος (Ι) Μιχαήλ Κούτρης στα πλαίσια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις δυνατότητες των γαλλικών Rafale F3R τα οποία και χαρακτήρισε ως μαχητικά game changer λόγω των όπλων τους.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στους Meteor που αλλάζουν τα δεδομένα στις αποστολές αέρος – αέρος λόγω των βολών σε μεγάλες αποστάσεις, στη στρατηγική κρούση με τα βλήματα SCALP και στις αποστολές κατά στόχων επιφανείας με τα βλήματα EXOCET. Εξήρε τις δυνατότητες του γαλλικού μαχητικού από πλευράς όπλων, ηλεκτρονικών και αισθητήρων. Μέσα σε μερικά λεπτά έδωσε το επιχειρησιακό στίγμα και τα κύρια χαρακτηρηστικά των Rafale που τα καθιστούν τον βασικό παράγοντα της ελληνικής αεροπορικής αποτροπής.

Χαρακτήρισε τη παρουσία των αεροσκαφών Mirage 2000 ως ένδοξη στα 34 χρόνια επιχειρησιακής αξιοποίησης και ως ένα αεροσκάφος που πάντα φόβιζε και προβλημάτιζε τους Τούρκους στο Αιγαίο.

Με απλά και κατανοητά λόγια ο Διοικητής της 332 Μοίρας Αντισμήναρχος (Ι) Μιχαήλ Κούτρης είπε τα αυτονόητα που οφείλει να κατανοήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και οι εκάστοτε στρατιωτικές ηγεσίες.