Σε δύο διαφορετικά περιστατικά χθες το βράδυ καταδείχθηκε με τον πλέον σαφή τρόπο η πλήρης κατάλυση της έννομης τάξης. Ειδικότερα, στον καταυλισμό λαθρομεταναστών στη Μόρια της Λέσβου καθώς και στην Αθήνα πλησίον του ΟΑΚΑ όπου υπήρξε εμπλοκή οργανωμένων χούλιγκαν με ομάδα ΔΙΑΣ. Συνέπεια, της συμπλοκής ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός ενός αστυνομικού και ο ελαφρύτερος άλλων δύο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία εγκλωβίστηκε από χούλιγκαν της ΑΕΚ. Ο ένας αστυνομικός από τους τέσσερις της Ομάδας ΔΙΑΣ που ενεπλάκη και εγκλωβίστηκε σύρθηκε μέσα στον σύνδεσμο των οπαδών όπου και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ έκανε τη διαφορά στην αστυνόμευση. Αποτελεί μονόδρομο η ανασυγκρότηση της.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας που επικρατεί στη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια και που δείχνει μέχρι και σήμερα να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μολονότι, η νέα κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε βαρύγδουπες εξαγγελίες για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια εντούτοις μόνον σε επικοινωνιακό επίπεδο υπάρχουν αποτελέσματα απόρροια των πολιτικών εντυπώσεων που εντέχνως καλλιεργεί το αρμόδιο Υπουργείου.  

Τρεις μήνες έχουν περάσει από την νέα κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία δείχνει να μην κατανοεί τα προβλήματα με τα οποία έχει αντιμέτωπη. Συγκεκριμένα, παρά τις εξαγγελίες για τον περιορισμό της δράσης ομάδων του αναρχικού χώρου καμία μέχρι πρότινος δράση δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά, αναφέρονται οι δράσεις του Ρουβίκωνα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ακολούθως, οι διαρκείς παλινωδίες δεν έχουν επιτρέψει την ανασύσταση της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» ως τη πλέον ικανή και αποτελεσματική μονάδα συλλήψεων απέναντι σε οργανωμένες ομάδες αναρχικών και οπαδών. Χωρίς σαφή επιχειρησιακό πλάνο και σχέδιο το Υπουργείο πορεύεται σε μια νέα «ΔΕΛΤΑ» που καμία σχέση δεν θα έχει με τη παλιά Ομάδα.

Υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως η Άμεση Δράση και οι ΟΠΚΕ παραμένουν εγκαταλελειμμένες χωρίς επαρκή προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Επίσης, καμία ενέργεια δεν έχει αναληφθεί σε νομικό επίπεδο ώστε επιτέλους να αλλάξει ο περιβόητος Νόμος Παρασκευόπουλου που δημιούργησε νέο κύμα εγκληματικότητας ενώ καλλιέργησε και το έδαφος για τη περαιτέρω δράση εγκληματικών ομάδων που εισέρχονται για τη διενέργεια εγκληματικών πράξεων στη χώρα μας λόγω του ευνοϊκού νομικού και ποινικού πλαισίου.

Καθημερινά καταφτάνουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες.

Στο Μεταναστευτικό, επικρατεί πλήρης χάος. Καθημερινά η χώρα μας δέχεται κύμα αλλοδαπών που είναι σε μερικές εκατοντάδες. Συγκεκριμένα μέτρα όμως κέντρα κράτησης κλειστού τύπου, αποτροπή και επαναπροωθήσεις των αλλοδαπών από τα πλωτά του ΛΣ καθώς και επιχειρήσεις αντίστοιχες του Ξένιου Δία δεν έχουν προγραμματιστεί και οργανωθεί. Οι ΜΚΟ συνεχίζουν τη δράση τους όντας ανεξέλεγκτες. Μόνον με τα παραπάνω μέτρα μπορούμε να πετύχουμε ανάσχεση του κύματος των αλλοδαπών που πλέον λαμβάνει διαστάσεις άτυπης εισβολής και εποικισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Οφείλουμε ως κράτος με έννομη τάξη να φυλάξουμε αποτελεσματικά τα σύνορα μας.

Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να παρουσιάσει μια εικόνα αρκετά ωραιοποιημένη όμως η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Η χώρα παραμένει έρμαιο αναρχικών, λαθρομεταναστών και δράσεως των εγκληματικών ομάδων εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς ανομίας και πλήρους ασυδοσίας (πολιτικής, ποινικής και επιχειρησιακής).