Υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν προκειμένου να επανέλθει και να σταθεροποιηθεί η ειρήνη στη Λιβύη. Αυτό είναι , επί της ουσίας, το συμπέρασμα από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Επί του προκειμένου, διάλογος μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών δεν έγινε, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μίλησαν μεν για πρόοδο, αλλά κρατούν χαμηλούς τόνους. Η Αθήνα κρατάει και αυτή χαμηλούς τόνους, δηλώνοντας ότι είναι θετική η προσήλωση στην πολιτική και όχι στρατιωτική λύση.
Ουσιαστικά δεν λήφθηκε καμία ουσιαστική απόφαση, πλην της αναφοράς, σε επίπεδο δηλώσεων, για κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία, για εμπάργκο όπλων και, όπως προείπαμε, πολιτική και όχι στρατιωτική λύση. Επίσης συμφωνήθηκε να γίνει νέα διάσκεψη, σε μελλοντικό χρόνο, στη Γενεύη της Ελβετίας. Θετική η αναφορά του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας, για συμμετοχή, στη διάσκεψη της Γενεύης, χωρών που δεν συμμετείχαν στη διάσκεψη στο Βερολίνο, κάτι που σημαίνει ευκαιρία συμμετοχής και για την Ελλάδα.
Από την άλλη πλευρά δεν αποφασίστηκε αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, μεταξύ των οποίων και από της Τουρκία. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει σκοπό να στείλει περί τους 6.000 μισθοφόρους στη Λιβύη και ότι μέχρι σήμερα έχουν σταλεί περί τους 2.400 μαχητές. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο πρόκειται για Σύριους, από την περιοχή του Αφρίν, το οποίο έχει καταλάβει η Τουρκία. Εκτός των μαχητών, η Τουρκία έχει αποστείλει και στρατιωτικό υλικό.