«Οι αστυνομικοί που θα φρουρούν τα πανεπιστήμια δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Διευκρίνησε πως ο εξοπλισμός τους θα αποτελείται από αστυνομική ράβδο και χειροπέδες. Τόνισε πως «Δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο στα πανεπιστήμια». Για τον σκοπο της φύλαξης των ΑΕΙ που παρουσιάζουν περιστατικά βίας θα προσληφθούν συνολικώς νέοι 1000 ειδικοί φρουροί.

Comments

  1. Αστειότητες. Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις και η πρόθεση πρόσληψης 1000 (!!) δημοσίων υπαλλήλων. Και μάλιστα με ανύπαρκτες διαδικασίες αξιολόγησης.

    Σε κάθε σοβαρό Πανεπιστήμιο της Ευρώπης που θέλει να λέγεται Πανεπιστήμιο και όχι άλλοθι για μπίζνες αδιάβαστων υπουργών υπάρχει security στο οποίο τηρείται -περίπου- μια αναλογία 10 άοπλων σεκιουριτάδων ανά 10,000 φοιτητών σε τρεις βάρδιες.

    Δηλαδή σε campus 10,000 φοιτητών αντιστοιχούν 30 security και όχι αστυνομικών κατ` ουδένα τρόπο. Τα μόνα Πανεπιστήμια που έχουν πρόβλημα είναι η ΑΣΟΕΕ, ούτε καν η Νομική Αθήνας ή το παλιό Χημείο.

    Τι κάνουν τα άτιμα τα ψήφαλα! Που είναι η Σοβιετία κύριε Μπάμπη; Μήπως είναι καλή η Σοβιετία τελικά, ειδικά όταν η Σοβιετία προστατεύει τα ΜΜΕ και δεν αφήνει τη πολυφωνία να εκφραστεί; Ρητορική η ερώτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *