Σειρά συνεδριακών και ενημερωτικών εκδηλώσεων προγραμματίζονται για τις ημέρες της Έκθεσης DEFEA – Defence Exhibition Athens 2021. Το μεσημέρι της 13 ης Ιουλίου, θα τελεσθούν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης DEFEA.

Αμέσως μετά, στις 14.00, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα προεδρεύσει Συζήτησης Στρογγυλής Τράπεζας για τις Αμυντικές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκεί, Υπουργοί Άμυνας από χώρες της ΕΕ θα συζητήσουν τις πρωτοβουλίες PESCO, CARD και EDP και την συμβολή τους στην αμυντική συνεργασία, μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη βιομηχανία, με αντικείμενο: Ευκαιρίες που παρέχουν τα εργαλεία ανάπτυξης αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ. Στο Εργαστήριο αυτό, θα προβληθεί η ανάγκη για τη διαμόρφωση Ευρωπαϊκής Αμυντικής Τεχνολογικής και Βιομηχανικής Βάσης, στο πλαίσιο των αμυντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ.

Την δεύτερη ημέρα της Έκθεσης DEFEA και ώρα 11.00, η εκδήλωση των Οργανωτών και του ΣΕΚΠΥ, με θέμα: «Η ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις 15.00, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα οργανώσει την Ημέρα ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (European Defence Fund – EDF Info Day). Κεντρικό θέμα: «Οι ευκαιρίες που δημιουργεί για την βιομηχανία το EDF».