Η Nir-Or θα παρουσιάσει μια προηγμένη λύση τακτικής κυριαρχίας η οποία ενσωματώνει συστήματα επίγνωσης κατάστασης όρασης 360, στην έκθεση DEFEA Defense στην Αθήνα, Ελλάδα.

Η Nir-Or, θυγατρική της IMCO Industries Ltd. (Χρηματιστήριο Αξιών του Τελ Αβίβ TASE: IMCO), σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και ενσωματώνει καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα και προϊόντα για ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικών εφαρμογών οι οποίες μεγιστοποιούν την θνησιμότητα των πληγμάτων και την επιβιωσιμότητα των δυνάμεων στην ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Το σύστημα βίντεο επίγνωσης κατάστασης της Nir-Or ( (SAVS) προσφέρει συνεχή επίγνωση κατάστασης 360 ° με δυνατότητες ATR (Αυτόματη Αναγνώριση Στόχου) για χερσαίες και θαλάσσιες πλατφόρμες , προσφέροντας με μοναδικό τρόπο την ικανότητα «πρώτης αναγνώρισης, πρώτης δράσης» με οπτική επαφή και πέρα από αυτή, για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή θνησιμότητα αλλά και επιβιωσιμότητα.

Επιπλέον, το σύστημα SAVS της Nir-Or μπορεί να ενσωματώσει διαφορετικές λύσεις υλικού και λογισμικού, προσφέροντας σε κάθε πελάτη μια μοναδική προσαρμοσμένη λύση τακτικής κυριαρχίας για χρήση στο έδαφος, στον αέρα ή στη θάλασσα.

Διευθύνων Σύμβουλος της Nir-Or, Τξχος. (Ε.Α.) Roy Riftin: «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην έκθεση DEFEA και παρουσιάζουμε την αιχμή της τεχνολογίας για την επόμενη γενιά των επιχειρησιακών προκλήσεων και των πεδίων μαχών. Η Nir-Or είναι ένας αξιόπιστος πάροχος αμυντικών λύσεων των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ), με τα συστήματά μας να χρησιμοποιούνται στα νέα ισραηλινά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού «Namer» και «Eitan» (APC). Παρέχοντας στους πελάτες μας πλήρη συστήματα έτοιμα προς χρήση βασιζόμενα στην προηγμένη τεχνολογία, για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες AI στο πεδίο της μάχης, θα τους οδηγήσουμε ένα βήμα ακόμη κοντύτερα στις δυνατότητες ημι-αυτόνομου πολέμου. » Η Nir-Or, θυγατρική της IMCO Industries, ηγείται της συμμετοχής του Ομίλου IMCO, των θυγατρικών και των συνεργατών της, στην έκθεση DEFEA. Το περίπτερο της Nir-Or θα περιλαμβάνει συμπληρωματικά συστήματα και τεχνολογίες των συνεργαζόμενων εταιρειών του Ομίλου IMCO: η Innocon Ltd. θα παρουσιάσει το MicroFalcon της – ένα ελαφρύ UAV για αποστολές ISR πέρα από τον ορίζοντα, η Capture Systems θα παρουσιάσει τον ATID Anti-Threat Intelligent Detector (Ευφυής Ανιχνευτής Κατά Απειλών ) και η Ex – Sight θα παρουσιάσει τις νεότερες λύσεις της στον τομέα των ηλεκτρο-οπτικών.