Το πολύ ενδιαφέρον σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Scorpius-G παρουσίασε, στη διεθνή έκθεση «DEFEA 2023», η ισραηλινή IAI (Israel Aerospace Industries). Το Scorpius-G είναι η χερσαία έκδοση του συστήματος, αλλά το Scorpius μπορεί να ενσωματωθεί και σε εναέριες και θαλάσσιες πλατφόρμες. Σύμφωνα με την IAI το Scorpius είναι το πρώτο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, το οποίο μπορεί να στοχεύσει ταυτόχρονα πολλαπλές απειλές, σε διαφορετικές συχνότητες και από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το Scorpius βασίζεται στην τεχνολογία AESA (Active Electronically Scanned Array), η οποία ενεργοποιεί πολλαπλές δέσμες με αποτέλεσμα να επιτρέπει στο σύστημα να σαρώνει προς πάσα κατεύθυνση και να εντοπίζει/αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές: UAV, πλοία, πυραύλους, συστήματα επικοινωνιών, ραντάρ τεχνολογίας χαμηλής πιθανότητας υποκλοπής (LPI : Low Probability of Interception) κ.ά.

Αποστολή του Scorpius είναι η προσβολή των ηλεκτρονικών συστημάτων του εχθρού στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Η χερσαία έκδοση Scorpius-G έχει την ικανότητα παρεμβολής κατά χερσαίων και αεροπορικών απειλών. Το Scorpius-N είναι η ναυτική έκδοση με ικανότητα προσβολής κατά ναυτικών και αεροπορικών απειλών. Το Scorpius-SP είναι ένα ατρακτίδιο, το οποίο χρησιμοποιείται από αεροσκάφη για την αυτοπροστασία τους. Το Scorpius-SJ είναι ατρακτίδιο αεροσκαφών με αποστολή τις ηλεκτρονικές επιθέσεις, ενώ υπάρχει και η εκπαιδευτική έκδοση Scorpius-T.