Την ολοκλήρωση της ανάπτυξης μια νέας έκδοσης της κατευθυνόμενης ρουκέτας Cirit, διαμετρήματος 70 χιλιοστών και μέγιστου βεληνεκούς οκτώ χιλιομέτρων, ανακοίνωσε η Roketsan.

Στη νέα έκδοση, η Cirit ενσωματώνει θερμοβαρική πολεμική κεφαλή. Μέχρι σήμερα οι Cirit μπορούσαν να ενσωματώσουν διατρητική πολεμική κεφαλή, πρωτίστως κατά θωρακισμένων στόχων και δευτερευόντως κατά προσωπικού. Η θερμοβαρική έκδοση του Cirit είναι πρωτίστως κατά προσωπικού και δευτερευόντως κατά οχυρώσεων και ελαφρά θωρακισμένων στόχων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Roketsan, οι ρουκέτες Cirit θα «πιστοποιηθούν στα ελικόπτερα UH-60» και ότι «οι σχετικές εργασίες συνεχίζονται».

Η Roketsan ξεκίνησε να αναπτύσσει τις Cirit την περίοδο 2004-2007, ενώ μετά από τριετή περίοδο δοκιμών ξεκίνησε η παραγωγή τους για λογαριασμό του Τουρκικού Στρατού, ο οποίος τις χρησιμοποιεί στα ελικόπτερα AH-1 και T-129 ATAK.

Η ανάπτυξη της θερμοβαρικής έκδοσης ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017. Πλέον, απομένει να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες δομικές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το 2018, πριν οι νέες ρουκέτες τεθούν σε παραγωγή.