Εκ μέρους όλης της συντακτικής ομάδας του DefenceReview.gr σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με υγεία και εθνικό φρόνημα. Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας που δια πυρός και σιδήρου αποτίναξαν τον βάρβαρο τουρκικό ζυγό 400 ετών.

Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας και τους τους αγώνες του Έθνους μας. Χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε τη ταυτότητα μας και τα πατριωτικά μας αντανακλαστικά απέναντι σε όσους τα επιβουλεύονται εντός και εκτός των τειχών. Η 200η επέτειος από την εθνική μας παλιγγενεσία ας αποτελέσει αφορμή και έναυσμα για ατομική περισυλλογή που θα οδηγήσει στην εθνική και κοινωνική ανασυγκρότηση μιας κοινωνίας με αρχές, αξίες και ιδανικά.

Πυξίδα για την πραγμάτωση της εθνικής μας αναγέννησης είναι το εθνικό όραμα. Οι αγώνες των προγόνων μας διδάσκουν πως τίποτα δεν κερδίζεται άνευ θυσιών και αίματος. 200 χρόνια μετά την 25η Μαρτίου 2021 η πατρίδα μας και ο ελληνισμός αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις και απειλές από εξωτερικούς παράγοντες. Ταυτοχρόνως, εγχώριοι εθνομηδενιστικοί «κύκλοι» με κάθε τρόπο και μέσο υπονομεύουν και υποσκάπτουν το εθνικό μας φρόνημα.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα μας και η πίστη μας. Η μνήμη των προγόνων μας τιμάται ενθυμούμενοι τα ηρωικά τους κατορθώματα και τον άνισο αγώνα τους απέναντι στον κατακτητή. Σήμερα οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι στις εθνικές επάλξεις του ελληνισμού σε Θράκη, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις δίχως το σύνδρομο του «προστάτη» οικοδομώντας μια αξιόμαχη ένοπλη ισχύ πολυπλεύρως. Το κυριότερο όμως είναι η στροφή σε μια ρεαλιστική, ανεξάρτητη και κυρίαρχη εξωτερική πολιτική με πατριωτικό πρόσημο απαλλαγμένη από τις ψευδαισθήσεις, τα φοβικά σύνδρομα και τον κατευνασμό απέναντι στη Τουρκία.

Χρόνια πολλά στον ελληνισμό!

Ζήτω το Έθνος!