Εκ μέρους όλης της συντακτικής ομάδας του DefenceReview.gr σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με υγεία και εθνικό φρόνημα. Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας που δια πυρός και σιδήρου αποτίναξαν τον βάρβαρο τουρκικό ζυγό 400 ετών.

Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας και τους τους αγώνες του Έθνους μας. Χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε τη ταυτότητα μας και τα πατριωτικά μας αντανακλαστικά απέναντι σε όσους τα επιβουλεύονται εντός και εκτός των τειχών. Η 200η επέτειος από την εθνική μας παλιγγενεσία ας αποτελέσει αφορμή και έναυσμα για ατομική περισυλλογή που θα οδηγήσει στην εθνική και κοινωνική ανασυγκρότηση μιας κοινωνίας με αρχές, αξίες και ιδανικά.

Πυξίδα για την πραγμάτωση της εθνικής μας αναγέννησης είναι το εθνικό όραμα. Οι αγώνες των προγόνων μας διδάσκουν πως τίποτα δεν κερδίζεται άνευ θυσιών και αίματος. 200 χρόνια μετά την 25η Μαρτίου 2021 η πατρίδα μας και ο ελληνισμός αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις και απειλές από εξωτερικούς παράγοντες. Ταυτοχρόνως, εγχώριοι εθνομηδενιστικοί «κύκλοι» με κάθε τρόπο και μέσο υπονομεύουν και υποσκάπτουν το εθνικό μας φρόνημα.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα μας και η πίστη μας. Η μνήμη των προγόνων μας τιμάται ενθυμούμενοι τα ηρωικά τους κατορθώματα και τον άνισο αγώνα τους απέναντι στον κατακτητή. Σήμερα οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι στις εθνικές επάλξεις του ελληνισμού σε Θράκη, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις δίχως το σύνδρομο του «προστάτη» οικοδομώντας μια αξιόμαχη ένοπλη ισχύ πολυπλεύρως. Το κυριότερο όμως είναι η στροφή σε μια ρεαλιστική, ανεξάρτητη και κυρίαρχη εξωτερική πολιτική με πατριωτικό πρόσημο απαλλαγμένη από τις ψευδαισθήσεις, τα φοβικά σύνδρομα και τον κατευνασμό απέναντι στη Τουρκία.

Χρόνια πολλά στον ελληνισμό!

Ζήτω το Έθνος!

Comments

 1. Χρόνια πολλά!
  Τιμή και δόξα στους αθάνατους ήρωες του 1821! Ζήτω το ένδοξο Ελληνικό Έθνος!
  Επόμενος εθνικός στόχος η απαλλαγή από το λόμπι του εθνομηδενισμου.

 2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ & ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

  Ας είναι φάρος λαμπρού φωτός οι θυσίες των προγόνων

  ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στους πεσόντες για την Ελευθερία

  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ / ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

 3. + ++++++++++++++++++++
  ++++ ++++++++++++++++++++
  + ++++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++++++++
  🇬🇷

  Χρόνια Πολλά Ελληνίδες & Έλληνες
  Ψηλά τη Σημαία! Πίστη στην Πατρίδα!

 4. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες όπου και αν βρίσκονται.

  Επίσης να χαιρόμαστε την Μεγαλόχαρη, την Παναγία όλων των Ελλήνων.

  Να είστε όλοι καλά με υγεία.
  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ.


 5. 200 Χρονια, μετα την εναρξη της Αγιας μας Ανεηαρτησιας, 200 χρονια μετα την εδραιωση στις ψυχες του Ελληνικου Γενους του οροματος της Μεγαλης Ιδεας.

  200 χρονια και ΑΚΟΜΗ δεν εχουμε καταφερει την πολυποθητη ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μας, απο κατακτητες της Δυσης κι της Ανατολης !

  200 χρονια και ΑΚΟΜΗ τα Ελληνικα εδαφη ειναι υπο κατοχη.

  Ο Ιερος Αγωνας συνεχιζεται.

 6. Ζήτω το Αθάνατο Ελληνικό μας Έθνος.
  Ελευθερία ή Θάνατος.

  Θα σας την χαλάσω γιατί θα γράψω ότι σήμερα θα δούμε τι θα αποφασίσουν
  για το μέλλον μας, στης συζητήσεις που θα γίνουν κατ ιδίαν οι μεγάλοι που
  ήρθαν εδώ.

  Περισσότερα θα γράψω αλλού θα μάθω μην ανησυχείτε.

  1. Σε σχέση με το «τι θα δούμε σήμερα» να σημειώσω τα εξής.
   Την πανηγυρική και προσβλητική για την ίδια την Ιταλία απουσία της σημερινής Ιταλίας από το μνημόσυνο των Γαριβαλδινών, του Σανταρόζα και των αμέτρητων Ιταλών πεσόντων από τη Σφακτηρία ως το Αρκάδι και το Δρίσκο .
   Την βουβαμάρα της μαντάμ Μέρκελ, απογόνου των μεγαλύτερων {Γερμανών} Ελληνιστών – Φιλελλήνων της Ευρώπης. Ας είναι καλά ο Ρεχάγκελ που με τη δήλωσή του, έδειξε πως έχει φιλότιμο.
   Την παγερή απουσία της σημερινής Ισπανίας, απογόνου του πιο επίμονου και σταθερού εχθρού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τι περιμένουμε να δούμε λοιπόν?

 7. Εάν τιμούμε τους αγωνιστές του έθνους ας θυμηθούμε τότε πως τους αντιμετώπισε το έθνος για την αυταπάρνηση, τις προσωπική θυσίες, τον ηρωισμό και πως τους άφησε να πεθάνουν σαν σκυλιά στο δρόμο ξεχασμένοι από όλους η τους φόνευσε ως προδότες. 200 χρόνια αργότερα δεν βρέθηκε ακόμα κυβέρνηση η Πρόεδρος Δημοκρατίας και φυσικά δεν βρέθηκε συσομο Ελληνικό κοινοβούλιο να ζήτηση δημόσια συγνώμη έκ μέρους ενός αχάριστου έθνους.

  https://www.ethnos.gr/istoria/150803_manto-mayrogenoys-mia-xehoristi-morfi-tis-ellinikis-epanastasis-ginetai-viral-200

  https://www.militaire.gr/to-adoxo-telos-ton-agoniston-iroon-toy-1821/

  https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%83%CE%AD%CE%B1%CF%82_%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82

  “Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.” Jorge Agustín Nicolás Ruiz de Santayana y Borrás

  Ζήτω το ε….

 8. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΞΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΣΟ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ.

 9. Καλοί οι πανηγυρισμοί ΑΛΛΑ μήπως επιτέλους πρέπει να ασχοληθεί κάποιος και με την συντήρηση – ανάδειξη των ΑΓΙΩΝ μνημείων μας. Τι να πούμε για την εγκατάλειψη του Μνημείου του Καραισκάκη ή του Μνημείου στο Μανιάκι; Ο σεβασμός και η αγάπη προς την ιστορία και τους Ήρωές μας δεν πρέπει να είναι μόνο λόγια.

 10. Η παρέλαση τελείωσε γρήγορα πάμε τώρα στης κατ ιδίαν συζητήσεις.
  Τίποτα δεν είναι τυχαίο όπως νομίζουν κάποιοι.
  Τι έγινε πριν από μια εβδομάδα και τι θα γίνει μέσα στης επόμενες δέκα μέρες.

  Όλες οι ειδήσεις έχουν την σημασία τους.
  Τι θα γίνει με την Κύπρο;
  Τι θα γίνει με την ΑΟΖ;
  Τι θα γίνει με την Τουρκία;
  Τι θα γίνει με τα οπλικά συστήματα;
  Τι θα γίνει γενικά με την περιοχή μας.
  Αν θα ζήσει η κυβέρνηση ή θα πέσει;
  Αν θα γίνουν εκλογές τώρα ή μέσα στο καλοκαίρι;
  Αν θα γίνει οικουμενική κυβέρνηση και με ποιους;
  Οψόμεθα για την συνέχεια.

  1. Όσοι σκεφτόμαστε ψυχρά και λογικά το βλέπουμε το έργο να παίζεται: αυτό που έρχεται τα επόμενα χρόνια, πολιτικά και οικονομικά, θα κάνει τα μνημόνια να μοιάζουν με μια όμορφη απατηλή ανάμνηση.

   1. Ζητω το εθνος. Χρονια πολλα….δυστυχως ια συμφωνησω απόλυτα….. χωρα χρεωμενη δεν μπορει ν αποφασιζει και οπως γράφτηκε προχθες beggars cant be chooser….

 11. Καλημερα! Χρονια Πολλα! Ετσι φουσκωστε με υπερηφανια για να μας κουμπωσουν μμσψ/λσς ποιο ευκολα!
  ΥΓ: Καλη λευτερια!

 12. Στα πρακτικά θέματα, ήθελα να ρωτήσω ότι τόσο καιρό διαβάζαμε ότι στην παρέλαση θα περάσουν Ραφάλ, αλλά δεν είδα τίποτα. Μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος?

  Επίσης:
  -Πέρασε ένα πολιτικό αεροσκάφος (η τουλάχιστον μου φάνηκε πολιτικό). Τι ήταν αυτό?
  -Πέρασαν μερικά Καιόβα, άρα να υποθέσω ότι πλέον όλο και περισσότερα, και τώρα πλέον πρέπει να είναι αρκετά, αυτά που πετάνε?
  -Στον Πειραιά ήταν 3 φρεγάτες (Γαλλική, Ρώσικη και Αγγλική). Δίπλα μου φάνηκε ότι είχε μια ΤΠΚ, σωστά το είδα? Αν ναι, γιατί δεν παρκάραμε και εμείς κάτι μεγάλο?

  Κανα άλλο ντεσού της παρέλασης?

  1. (και μάλιστα δίπλα στην Γαλλική φρεγάτα μου έκανε εντύπωση το χρώμα της ΤΠΚ που μου θύμισε σκουριά αν και μάλλον είναι το χρώμα της βαφής της).

   Επίσης είμασταν τυχεροί/άτυχοι, που είχε τέλειο καιρό με την παρέλαση, αλλά αμέσως μετά χάλασε τρομερά απότομα

  2. Τα Rafale έκαναν δυο διελευσεις πανω απο τον χωρο της παρελασης.
   Το αεροσκαφος ηταν της Aegean με επετειακο διακοσμο και πορεια που σχηματιζε τον αριθμο 200 στον αερα τιμωντας την επετειο.
   Τα Καιοβα αυξανονται σε αριθμους αλλα με πολυ αργους ρυθμους δυο η τριων το πολυ τον μηνα .
   Το ΠΝ εχει στειλει οντως ΤΠΚ στον Πειραια καθως και σε αλλα λιμανια και νησια της χωρας.

  3. @agnostosependytis

   Πέταξαν 4 Ριπές,
   4 αμερικανικά F16 με ένα KC135
   1 VOYAGER της RAF
   και πολλά άλλα.
   Σήκωσαν και 4 Kiowa της Α.Σ.

  4. Όντως είδα πολλά πτητικά, ότι γενικά είδος ελικοπτέρου είχαμε στην Ελλάδα πέταξε και το είδα, είμαι σίγουρος ότι είδα και ένα P3, αλλά μάλλον έχασα τα Ραφάλ… σκάω…

   Το πολιτικό και εγώ ένιωθα ότι ήταν Aegean, αλλά είχε άλλα χρώματα και με μπέρδεψε, μπράβο στην Aegean, την θυμάμαι από την πρώτη συμμετοχή της στην Athens Flying week που το θεώρησα πολύ καλή και θαραλέα πρωτοβουλία και από εκεί και πέρα συνέχεια μπαίνει σε τέτοια (και στην καρδιά μας)

 13. ΧΑΛΑΡΑ ΚΥΡΙΟΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ.ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.

 14. Χρόνια πολλά πατρίδα
  Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες
  Χρόνια πολλά σε όσους δεν είναι αλλά αισθάνονται Έλληνες.

 15. Θα ηθελα να ευχηθω σε ολους τα καλυτερα, μνημη και συνεση, οι εσωτερικες πολιτικες εριδες να παψουν μπροστα στις προκλησεις του κοινου μας μελλοντος,Να παψουν οι διαιρεσεις στους δικους μας και στους «αλλους».Οποιο κομμα κι αν ακολουθουν αυτοι οι «αλλοι» Ελληνες
  .
  Με επικοδομιτικη κριτικη προς ολους χωρις αφορισμους για να βελτιωθουμε ατομικα και συλλογικα ως κοινωνια Ελευθερων Πολιτων.
  Να βαλουμε στο μυαλο μας και να το χωνεψουμε οτι ολοι θελουμε το καλυτερο απλα το βλεπουμε μεσα απο τα δικα μας ματια με την υποκειμενικη οπτικη του καθενος.
  Ειμαστε λιγοι και δεν μας περνει να γινουμε λιγοτεροι. Ενωμενοι νικησαμε, διαιρεμενοι κοντεψαμε να χαθουμε και χρειαστηκαμε επεμβαση ξενων.Ας μην το επιτρεψουμε να επαναληφθει στο μελλον.

  Χρονια πολλα σε ολους, συντελεστες του site και αναγνωστες.
  United we stand, divided we fall.

 16. Χρόνια πολλά σε όλους,

  μακάρι αυτός ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Μαρίας, 200 χρόνια μετά την γέννηση του νέου Ελληνικού κράτους να σηματοδοτήσει μια νέα γέννηση, αυτή της αναγέννησης των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας μας και των νέων μεγάλων στόχων του Ελληνισμού για άλλα 200 χρόνια λευτεριάς, ευημερίας και αδελφοσύνης.

  Ζήτω η Ελλάδα!
  Ζήτω το Έθνος!

 17. Στον συγχρονο κοσμο ενας λαος,ενα εθνος εχει μελλον μονο οταν διακατεχεται απο πραγματικο πατριωτισμο..οι Ελληνες πρεπει να προσεχουμε τις επιλογες μας,ποιους φερνουμε στα πραγματα,οι μεγαλες δυσκολιες των τελευταιων ετων δεν πρεπει να μας οδηγουν σε λανθασμενες και επιπολαιες αποφασεις που εχουν σοβαρο αντικτυπο στο μελλον του τοπου,θα πρεπει να εχουμε το νου μας σε αυτους που θελουν να αδυνατισουν το εθνικο μας φρονημα και στους εξωτερικους επιβουλεις,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

 18. ZHTΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
  Όταν είμαστε ενωμένοι και δεν τρωγόμαστε μεταξύ μας δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε!

 19. Σε άσχημη συγκυρία γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της επανάστασης με το έθνος ως αποτέλεσμα και δικών του σοβαροτατων λαθών στριμωγμενο στη γωνία να απειλείται με εδαφικο ακρωτηριασμό και γεωπολιτική εκμηδενιση από τον θανάσιμο εχθρό του. Ξυπνήσαμε αλλά μένει να δούμε αν αυτό έγινε έγκαιρα η αργήσαμε. Ο κίνδυνος τεράστιος. Συνηθιζουμε να κάνουμε λόγο για τον Θεό της Ελλάδας. Αν υπάρχει τώρα είναι ανάγκη να κάνει το θαύμα του…

 20. Χρόνια πολλά σε όλους

  Μπορεί να είναι πολλά αυτά που μας χωρίζουν, αλλά πάντοτε αυτά που μας ένωναν
  μας έκαναν δυνατότερους και ανίκητους από κάθε επιβουλέα.

  Όταν χρειαστεί θα είμαστε και πάλι εκεί για να κρατήσουμε τις Θερμοπύλες
  Ζήτω το Έθνος

 21. @agnosteependyta
  Ki egw epsaxna rafale…einai ligo meta to perasma twn F16 me to minima tou pilotou Bolakaki.
  O de Aliagas tin wra pou pernoun ta Rafale mila gallika k einai san na apeuthinete stin Florence Parly pou deixnei na antapokrinete me neuma..
  H tileoptiki parousiasi k i Sofia ligoi distixws erasitexnes.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *