Σύμφωνα με τον Nitzan Barkay, ανώτερο τεχνικό στέλεχος της ισραηλινής Elta, θυγατρικής της IAI (Israel Aerospace Industries), η τεχνολογία AESA (Active Electronically Scanned Array), η οποία χρησιμοποιείται στα ραντάρ, μπορεί να ενσωματωθεί στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στην αμυντική ιστοσελίδα «Jane’s» στη διάρκεια συνεδρίου ηλεκτρονικού πολέμου που έγινε στη Σουηδία τον περασμένο Μάιο.

Τα ραντάρ AESA χρησιμοποιούν πολλαπλούς πομποδέκτες, καθένας εκ των οποίων λειτουργεί ως ξεχωριστό μικρό ραντάρ, το οποίο παράγει σήματα και κυματομορφές ραδιοσυχνοτήτων. Τα μεταδίδει, συλλέγει και επεξεργάζεται την επιστροφή τους, όταν αυτά αντανακλούν σε κάποιο αντικείμενο. Τα ραντάρ AESA μπορούν να καθοδηγήσουν ηλεκτρονικά τις δέσμες των πομποδεκτών προς διαφορετικές κατευθύνσεις, κάτι που τους επιτρέπει να εκτελούν ταυτόχρονα αποστολές έρευνας αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

Στο πεδίο του ηλεκτρονικού πολέμου η εφαρμογή αυτή σημαίνει ότι τα ραντάρ AESA ενδέχεται να μπορούν να παρεμβάλουν πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα και σε διαφορετικές συχνότητες. Αν και ο Barkay δεν έδωσε λεπτομέρειες φαίνεται ότι η συγκεκριμένη λειτουργίας των ραντάρ AESA αποτελεί αντικείμενο έρευνας της Elta.