Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο μεταναστευτικό συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Όμως το τελευταίο περιστατικό αποτελεί άλλη μια απαράδεκτη ενέργεια δίχως προηγούμενο. Ο λόγος για τα μηχανήματα του μηχανικού όπου διατάχθηκαν στο λιμάνι των Μεστών της Χίου να ανοίξουν οδοφράγματα στις πύλες του λιμανιού που εμπόδιζαν τη κίνηση των αστυνομικών δυνάμεων καθώς και των μηχανημάτων (γαιοπροωθητών) του Μηχανικού.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του γράφοντα ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων διέταξε Συνταγματάρχη του Μηχανικού να κινηθούν τα μηχανήματα με σκοπό να καθαρίσουν τον δρόμο από τα οδοφράγματα. Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση μηχάνημα του Μηχανικού άνοιξε τον δρόμο από οδόφραγμα και σε δεύτερη φάση όταν ζητήθηκε να πράξουν το ίδιο και με οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης Χίου που είχαν κλείσει τον δρόμο. Τη δεύτερη φορά ο επικεφαλής του Μηχανικού αρνήθηκε αντιλαμβανόμενος ότι εμπλέκεται σε καταστολή πλήθους.

Πρόκειται για ενέργεια που εμπλέκει τον Στρατό στη καταστολή πλήθους κάτι το οποίο είναι αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. Ο Στρατός χαίρει υψηλής εκτίμησης σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά και είναι αδιανόητο να δίνονται τέτοιες εντολές.

Η επιπολαιότητα και αυτής της κυβέρνησης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.