Η γερμανική Hensoldt ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει την χερσαία έκδοση TRML-4D του ναυτικού ραντάρ TRS-4D τεχνολογίας AESA (Active Electronically Scanned Array). To TRML-4D χρησιμοποιεί πομπό νιτριδίου γαλλίου και λειτουργεί στη ζώνη συχνοτήτων C.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, το TRML-4D αναπτύσσεται ώστε να είναι ικανό να εντοπίζει μαχητικά αεροσκάφη και τους ικανότερους, νέας γενιάς πυραύλους, οι οποίοι είναι ποιο ευέλικτοι και ταχύτεροι ή εκτοξεύονται μαζικά σε τακτικές κορεσμού. Για το λόγο αυτό το ραντάρ λειτουργεί στη ζώνη συχνοτήτων C για μεγαλύτερη ακρίβεια, σε σύγκριση με τα ραντάρ που λειτουργούν στη ζώνη συχνοτήτων S.

Το TRML-4D αναμένεται να έχει μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 250 χιλιομέτρων (ελάχιστο 100 μέτρα) και μέγιστο επιχειρησιακό ύψος 30 χιλιόμετρα. Στο μέγιστο βεληνεκές το ραντάρ θα μπορεί να εντοπίσει στόχο με διατομή 0,01 m2. Τα μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούν να ανιχνεύονται ως βεβαιωμένοι στόχοι σε αποστάσεις πάνω από τα 120 χιλιόμετρα, ενώ οι υπερηχητικοί πύραυλοι πάνω από τα 60 χιλιόμετρα.