Η ιταλική Leonardo ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των μεταφορικών αεροσκαφών C-27J Spartan με νέα ηλεκτρονικά συστήματα (avionics), νέα συστήματα επικοινωνιών και την εγκατάσταση ακροπτερύγιων (winglets).

Η νέα έκδοση του αεροσκάφους θα είναι και η βασική έκδοση που θα προσφέρει η Leonardo σε πιθανούς πελάτες. Σύμφωνα με την εταιρία, το πρόγραμμα είναι αναγκαίο, αφενός ώστε το αεροσκάφος να είναι συμβατό με τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας, αφετέρου για να παραμείνει το C-27J στην αιχμή της τεχνολογίας.

Η νέα έκδοση αναμένεται να ξεκινήσει την πιστοποίηση της στα τέλη του 2018 και να την ολοκληρώσει το 2019, οπότε και θα είναι διαθέσιμη σε πιθανούς πελάτες, είτε ως αεροσκάφος νέας κατασκευής, είτε ως πακέτο αναβάθμισης για τα εν υπηρεσία αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τη Leonardo τα νέα C-27J θα έχουν μειωμένο επιχειρησιακό κόστος, ανά ώρα πτήσης, ενώ παράλληλα θα επιτυγχάνουν και καλύτερες επιδόσεις. Ένα πρόπλασμα της νέας έκδοσης αναμένεται να εκτεθεί, σε λίγες εβδομάδες, στη διεθνή έκθεση «Africa Aerospace & Defence» στην Πραιτόρια της Νότιας Αφρικής.