Η 300η Πτέρυγα Πληροφοριών και Ασφαλείας της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων παρέλαβε ένα C-130T Hercules εφοδιασμένο με το σύστημα συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης SABIR (Special Airborne Mission Installation and Response) της Airdyne.

Το SABIR περιλαμβάνει αισθητήρες, νέα θύρα εισόδου-εξόδου με παράθυρο παρατήρησης και μία θέση εργασίας. Οι αισθητήρες περιλαμβάνουν την ηλεκτροπτική κάμερα MX-15 υψηλής ανάλυσης της L-3 Wescam και ραντάρ συνθετικής απεικόνισης EL/M-2022. Η εγκατάσταση του SABIR δεν αναιρεί την ικανότητα του αεροσκάφους να εκτελεί αποστολές αερομεταφορών. Απεναντίας, αυξάνει την επιχειρησιακή αξία των C-130T, τα οποία θα μπορούν να εκτελούν πλέον και αποστολές συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης πάνω από έδαφος ή θάλασσα.

Το κόστος του προγράμματος, το οποίο αφορά σε δύο (2) αεροσκάφη της έκδοσης C-130T, ανέρχεται στο ποσό των $ 15,1 εκατομμυρίων, και χρηματοδοτείται από αμερικανική πρωτοβουλία MSI (US Southeast Asian Maritime Security Initiative (MSI). Το ποσό αφορά στην εγκατάσταση των συλλογών SABIR, την υποστήριξη τους και την εκπαίδευση των πληρωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *