Η 300η Πτέρυγα Πληροφοριών και Ασφαλείας της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων παρέλαβε ένα C-130T Hercules εφοδιασμένο με το σύστημα συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης SABIR (Special Airborne Mission Installation and Response) της Airdyne.

Το SABIR περιλαμβάνει αισθητήρες, νέα θύρα εισόδου-εξόδου με παράθυρο παρατήρησης και μία θέση εργασίας. Οι αισθητήρες περιλαμβάνουν την ηλεκτροπτική κάμερα MX-15 υψηλής ανάλυσης της L-3 Wescam και ραντάρ συνθετικής απεικόνισης EL/M-2022. Η εγκατάσταση του SABIR δεν αναιρεί την ικανότητα του αεροσκάφους να εκτελεί αποστολές αερομεταφορών. Απεναντίας, αυξάνει την επιχειρησιακή αξία των C-130T, τα οποία θα μπορούν να εκτελούν πλέον και αποστολές συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης πάνω από έδαφος ή θάλασσα.

Το κόστος του προγράμματος, το οποίο αφορά σε δύο αεροσκάφη της έκδοσης C-130T, ανέρχεται στο ποσό των $ 15,1 εκατομμυρίων, και χρηματοδοτείται από αμερικανική πρωτοβουλία MSI (US Southeast Asian Maritime Security Initiative (MSI). Το ποσό αφορά στην εγκατάσταση των συλλογών SABIR, την υποστήριξη τους και την εκπαίδευση των πληρωμάτων.