Αλλαγή φρουράς στη θέση του Αρχηγού του Πενταγώνου των ΗΠΑ. Ένας πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley & Company και σύμβουλος της ηγεσίας του υπουργείου, αναλαμβάνει επικεφαλής.

Ένας πρώην τραπεζίτης και επικεφαλής της βιομηχανικής πολιτικής του Πενταγώνου ανέλαβε ως νέος αρχηγός του, ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ, Τσαρλς Σάμερς.

«Ο κ. Έρικ Ντ. Τσούνινγκ αποδέχτηκε τη θέση του αρχηγού του Πενταγώνου», δήλωσε ο Σάμερς την Τρίτη. «Από τον Οκτώβριο του 2017, ο κ. Τσούνινγκ υπηρέτησε στη διοίκηση ως αναπληρωτής βοηθός γραμματέας άμυνας (DASD) για τη βιομηχανική πολιτική».

«Υπηρετώντας από εκείνη τη θέση, ο Τσούνινγκ ήταν ένας αξιόπιστος σύμβουλος της ηγεσίας του υπουργείου, ενώ εργαζόταν σε μια σειρά δια-υπηρεσιακών ζητημάτων», πρόσθεσε ο Σάμερς.

«Ο κ. Τσούνινγκ φέρει μεγάλη εμπειρία στον στρατιωτικό και βιομηχανικό τομέα. Παραιτήθηκε από τη θέση του ως τραπεζίτη — επενδυτή στην Morgan Stanley & Co για να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Αργότερα, ανέλαβε καθήκοντα ως αξιωματικός πληροφοριών του στρατού», δήλωσε ο Σάμερς.

Ο διορισμός του νέου Αρχηγού έρχεται την ίδια περίοδο που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει το περίφημο «shutdown» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει την έγκριση του Κογκρέσου για ένα ποσό που ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια με σκοπό την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.