Από τα πλέον ενδιαφέροντα εκθέματα της αμερικανικής έκθεσης αμυντικών συστημάτων είναι το όχημα Stryker με διαμόρφωση αντιαεροπορικού συστήματος. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) ενώ επί οχήματος φέρονται πυροβόλα, εκτοξευτές βλημάτων μικρού βεληνεκούς και συγκρότημα αισθητήρων/ ραντάρ. Στο όχημα φέρονται 4 εκτοξευτές Hellfire.

Το όχημα έχει προταθεί και με διαφορετική διαμόρφωση συστημάτων.

Σήμερα ο Αμερικανικός Στρατός βρίσκεται σε φάση δοκιμών και αξιολόγησης της έκδοσης αντιαεροπορικής άμυνας Stryker A1 του ομώνυμου οχήματος.

Ωστόσο, οι πρώτες δοκιμές των πέντε από τα εννέα πρωτότυπα που έχουν παραληφθεί, δείχνουν τεχνικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση του πυροβόλου M-230LF των 30 χιλιοστών, του πολυβόλου των 7,62 χιλιοστών, των αντιαεροπορικών βλημάτων FIM-92 Stinger (εκτοξευτής τεσσάρων θέσεων) και των αντιαρματικών βλημάτων AGM-114 Hellfire II (εκτοξευτής δύο θέσεων). Στόχος του Αμερικανικού Στρατού είναι η προμήθεια 144 συστημάτων μέχρι το 2023.

Παράλληλα έχει παρουσιαστεί και το Stryker στη διαμόρφωση αναχαίτισης UAV. Το σύστημα αναχαίτισης UAV Leonidas φέρεται επί τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Stryker.

Η σχετική συμφωνία, μεταξύ της GDLS και της Epirus,υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2021. Στην τυπική του διαμόρφωση το Leonidas είναι ρυμουλκούμενο και χρησιμοποιεί ενέργεια για την εξουδετέρωση ενός ή σμήνους UAV. Σύμφωνα με την εταιρία, το Leonidas έχει εξαιρετική ακρίβεια και μπορεί να εξουδετερώσει ένα εχθρικό UAV, εντός κατοικημένη περιοχής ή όταν πετά σε περιβάλλον που επιχειρούν και φίλια UAV. Το Leonidas χρησιμοποιεί δέσμη μικροκυμάτων υψηλής ενέργειας, μέσω λογισμικού, για την εξουδετέρωση των στόχων.

Η διαδικασία της ψηφιακής δημιουργίας δεσμών επιτρέπει υψηλού επιπέδου ακρίβεια, εκμηδενίζοντας έτσι τις φίλιες απώλειες. Το λογισμικό του συστήματος χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με την εταιρία, το Leonidas αντιμετώπισε με επιτυχία σμήνος 66 στόχων με ταυτόχρονη αντιμετώπιση άνω του ενός στόχου.

Το σύστημα είναι κατασκευασμένο από Νιτρίδιο του Γαλλίου (GaN). Παράλληλα η εταιρία έχει αναπτύξει και το αδελφό σύστημα Leonidas Pod, ένα ατρακτίδιο ίδια φιλοσοφίας λειτουργίας με το Leonidas (δέσμη μικροκυμάτων υψηλής ενέργειας). Το Leonidas Pod έχει μικρό βάρος και μπορεί να ενσωματωθεί σε μικρά UAV.