Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «AUSA 2018» η εταιρία Knight Armament Company παρουσίασε το νέο πολυβόλο Light Assault Machine Gun (LAMG) των 6,5 χιλιοστών, ενώ η General Dynamics παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση του Lightweight Medium Machine Gun (LWMMG).

Το LAMG της Knight Armament Company των 6,5 χιλιοστών ζυγίζει 6,4 κιλά (χωρίς τα πυρομαχικά) και επιτυγχάνει μέγιστη ταχυβολία 550-575 φυσιγγίων το λεπτό. Τον περασμένο Μάρτιο έγινε γνωστό ότι η Αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (US Special Operations Command : USSOCOM) υιοθέτησε το διαμέτρημα των 6,5 χιλιοστών. Το πολυβόλο ενσωματώνει τηλεσκοπικό κοντάκιο και ράγα τύπου Picatinny (MIL-STD-1913) πάνω, κάτω και στα πλευρά της κάνης. Αναπτύχθηκε ως πολυβόλο ισχυρότερο του διαμετρήματος των 5,56 χιλιοστών και ελαφρύτερο του διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών. Προορίζεται για τον εξοπλισμό υπό-μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Πεζικού επιπέδου Διμοιρίας (στις Ομάδες Υποστήριξης).

Η General Dynamics παρουσίασε μια έκδοση του LWMMG με εσωτερικές και εξωτερικές βελτιώσεις. Το LWMMG ήρθε για να καλύψει το κενό μεταξύ του διαμετρήματος των 7,62 χιλιοστών, που κρίθηκε ανεπαρκές σε επίπεδο υποστήριξης Διμοιρία ή Λόχου, και του διαμετρήματος των 12,7 χιλιοστών, που κρίθηκε βαρύ και δυσλειτουργικό για την υποστήριξη Λόχου. Μέχρι στιγμής το LWMMG έχει υιοθετηθεί από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες και τη USSOCOM. Στη νέα βελτιωμένη έκδοση το πολυβόλο ενσωματώνει ποιο εργονομικό κοντάκιο και ποιο εργονομική και ασφαλής χειρολαβή και μηχανισμό σκανδάλης.