Ατύχημα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός μέλους του πληρώματος της πυραυλακάτου «Τρουπάκης», είχαμε σήμερα το πρωί. Το ατύχημα έγινε εν πλω, στη διάρκεια της άσκησης «Ορμή», που διεξάγει το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ). Το ατύχημα έγινε όταν ένα βλήμα στο κύριο πυροβόλο του πλοίου, ένα OTO Melara των 76 χιλιοστών, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής βολής εξερράγη εντός της κάννης και έπεσε στη θάλασσα. Η βλάβη στο πυροβόλο κρίνεται σοβαρή, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί από τεχνικούς για να διαπιστωθεί το ακριβές επίπεδο της βλάβης, ενώ ένα άτομο, όπως προείπαμε, τραυματίστηκαν ελαφρά. Τα αίτια του ατυχήματα διερευνώνται από το ΠΝ.

Η ανακοίνωση του ΠΝ

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρωινές ώρες Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018, κατά την διάρκεια εκτέλεσης πυρών επιφανείας στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, παρουσιάσθηκε ανωμαλία οπλισμού στο ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ με αποτέλεσμα την απώλεια της κάνης του πυροβόλου 72 ( OTO-MELARA 76/62). Από την ανωτέρω ανωμαλία προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός ενός μέλους του πληρώματος. Το πλοίο επαναπλέει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών της ανωμαλίας».

Comments

  1. Η ανευθυνότητα του νεοέλληνα δεν εξερει και τους ένστολους που είναι παιδιά μας και έχουν μάθει να μην δίνουν μια δεκάρα για όλα ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΙΟ ΣΟΥ και εμείς οι μεγαλύτεροι υπηρετήσαμε και εγώ προσωπικά τριάντα μήνες σε αντιτορπιλικό και κανένα μικρό η μεγάλο ατύχημα ΛΙΓΗ ΥΠΕΥΘΗΝΟΤΙΑ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΥΘΙΚΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *