Η Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι απέσπασε δύο συμβόλαια για την προμήθεια 37 ατρακτιδίων στόχευσης Sniper ATP (Advanced Targeting Pod) για τον εξοπλισμό των F-16 Viper του Μπαχρέιν και της Ταϊβάν. Από τα 37 ατρακτίδια, τα 19 προορίζονται για το Μπαχρέιν και 18 για την Ταϊβάν. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες και το Κατάρ είχε επιλέξει τα ατρκατίδια Sniper ATP, αλλά για τον εξοπλισμό των Rafale.

Το Sniper ATP έχει τη δυνατότητα του εντοπισμού, της αναγνώρισης, της αυτόματης ιχνήλασης και της κατάδειξης στόχων σε μεγάλες αποστάσεις. Μπορεί επίσης να υποστηρίξει την καθοδήγηση όλων των πυρομαχικών καθοδήγησης λέιζερ και GPS (Δυτικής προέλευσης) κατά στατικών ή κινούμενων στόχων.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ικανό σύστημα το οποίο έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία βρίσκεται σε βάση αναβάθμιση 683 ατρακτιδίων Sniper στο επίπεδο Sniper ATP. Σύμφωνα με την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία το πρόγραμμα θα αυξήσει σημαντικά το βαθμό αξιοπιστίας και διαθεσιμότητας των Sniper ATP.