Άριστες ήταν οι εντυπώσεις που άφησε η σημερινή παρουσίαση του υπερσύγχρονου TOMA Lynx KF 41 στους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και της Διεύθυνσης Πεζικού ειδικότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του γράφοντος η επίσημη γερμανική πρόταση παρουσιάστηκε στους επιτελείς του ΓΕΣ και περιλαμβάνει συνολικά 205 TOMA Lynx προκειμένου να εξοπλίσουν συνολικά 5 μηχανοκίνητα τάγματα των 3 τεθωρακισμένων και 2 μηχανοκίνητων ταξιαρχιών του Δ Σώματος Στρατού.

Κάθε Μηχανοκίνητο Τάγμα διαθέτει 41 TOMA Lynx που συγκροτούν τρεις μηχανοκίνητους λόγους των τριών μηχανοκίνητων διμοιριών. Επίσης στην ίδια πρόταση παραμένει η προοπτική για συνολικά 200 Marder εκ των οποίων 100 άμεσα διαθέσιμα και επιπλέον 100 σε δεύτερο χρόνο. Υπενθυμίζεται πως στο τραπέζι υπάρχει η επιλογή τα 200 Marder να υποστούν πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ώστε να είναι στο επίπεδο Marder 1 Α5.

Η γερμανική προοπτική του συνδυασμού TOMA Lynx και ΤΟΜΑ Marder ανανεώνει ριζικά το Όπλο του Πεζικού και ταυτόχρονα με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης Leopard 2 A4 και Leopard 1 A5 βελτιώνει κατακόρυφα το αξιόμαχο του Ελληνικού Στρατού. Συνάμα προσφέρεται στη χώρα μας μεγάλο πακέτο βιομηχανικής παραγωγής και συνεργασίας στην Ελλάδα.