Μηνύματα προς πολλαπλές κατευθύνσεις έστειλε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ ο οποίος παρευρέθηκε στη χθεσινή τελετή όπου η πρώτη ελληνική φρεγάτα εισήχθη στο λεγόμενο dry dock των ναυπηγείων της Λοριάν. Ο Α/ΓΕΝ υπενθύμισε προς πάσα κατεύθυνση πως οι γαλλικές FDI ήταν η κυρίαρχη επιλογή του ΠΝ κατά την αξιολόγηση όλων των υποψηφιοτήτων και τόνισε πως αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή αυτή.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ στην ομιλία του σημείωσε:

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία προς την νέα ψηφιακή εποχή που έχουμε χαράξει για το ΠΝ και ακολουθούμε με σταθερότητα και συνέπεια.

Νιώθω συνεπώς, βαθιά συγκίνηση, αλλά κυρίως υπερηφάνεια, καθώς γίνομαι σήμερα μάρτυρας στην ενσάρκωση ενός οράματος που για χρόνια το Πολεμικό Ναυτικό, προσδοκούσε με πίστη και κυρίως, ασίγαστη επιμονή, για την πραγμάτωσή του.

Το πρόγραμμα των φρεγατών FDI που εισηγήθηκε το ΠΝ, υλοποιείται και εξελίσσεται απολύτως ικανοποιητικά, εντός των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και την πληρότητα σχεδίασης και υλοποίησης ενός σύνθετου και εξαιρετικά απαιτητικού προγράμματος.

Δεν μπορώ λοιπόν, ως Αρχηγός ΓΕΝ, να μην εκφράσω την ικανοποίησή μου, για τη δικαίωση μίας επιλογής που σε ελάχιστο χρόνο, πέρασε από την φάση της διερεύνησης και εισήγησης, σε αυτή της υλοποίησης.

Επιθυμώ για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αλλά και την Κυβέρνηση συνολικά, διότι αγκάλιασε άμεσα και αποφασιστικά το όραμά μας για ένα ισχυρότερο ναυτικό, το Πολεμικό Ναυτικό του μέλλοντος.

Η σημερινή μέρα αφιερώνεται στους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι με τον καθημερινό τους αγώνα εγγυώνται στο παρόν και θα συνεχίσουν να εγγυώνται και στο μέλλον, την ναυτική μας υπεροχή με τα υπερσύγχρονα αυτά σκάφη.