Σοβαρά ερωτηματικά γεννώνται με τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς της Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων. Και αυτό γιατί για πολλοστή φορά απουσιάζουν από εκπαιδευτική δραστηριότητα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Η εικόνα που είχαμε είναι πως μόνον δύο ήταν λειτουργικά. Η μια άποψη είναι πως τα κρατάμε ως κόρη οφθαλμού. Είναι μια λογική εξήγηση.

Μήπως όμως θα ήταν καλύτερο να τα δείχναμε ΕΦΟΣΟΝ λειτουργούν να έβλεπαν και οι τούρκοι ότι είναι επιχειρησιακά;

Τα ZUBR είναι πολλαπλασιαστές ισχύος. Μεταφέρουν ισχυρές δυνάμεις και υλικό σε μακρά ακτίνα δράσης και με μεγάλη ταχύτητα. Αυτή είναι ταχεία αντίδραση.

Βλέποντας το δελτίο τύπου του ΓΕΝ για την άσκηση ΑΙΓΙΑΛΟΣ 2/19 αναρωτηθήκαμε: «τι συμβαίνει»;

Μήπως σκοπεύουν να τα επιδείξουν σε καμία άσκηση τύπου ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ; Ναι είναι αυτές οι ασκήσεις που μαζεύουμε ότι λειτουργεί λόγω των διαθεσιμοτήτων και τα προβάλουμε…

Υποσχόμαστε ότι θα το ψάξουμε και θα επανέλθουμε… Και προκαλούμε να γίνει επερώτηση στη βουλή προς τον Υπουργό κ. Αποστολάκη να μας απαντήσει τι γίνεται επιτέλους με τα ZUBR.

Σαν πολλά να έχουν μαζευτεί: Mirage, C-27, C-130, NH90, T-6, Super Puma, AΣΕΠΕ, ΜΕΚΟ 200ΗΝ, Apache…

Ας προβληματιστούν οι κύριοι Αποστολάκης και Χριστοδούλου πριν είναι αργά… Θα ιδρώσει κανένα αυτί; Ρητορικό το ερώτημα…

Comments

 1. Αφού θα το ψάξετε το θέμα, ρωτήστε κάθε φορά που ένα βγαίνει στο Αιγαίο, με ποσες ζημιές γυρίζει και τι απαιτείται για να επανέλθει σε λειτουργια κατάσταση.

  1. Τα ξέρουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγαίνουν ούτε μέχρι την Αίγινα. Γιατί ούτε μέχρι εκεί δεν βγαίνουν. Από τη στιγμή που τα έχουμε πρέπει να τα αξιοποιούμε έστω και περιοδικά.

   1. Αφού το ξέρετε και αφού γνωρίζετε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα εξεύρεσης ανταλλακτικών μετά τον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, δεν πρέπει να απορείτε γιατί δεν χρησιμοποιούνται ούτε για τόσο μικρά ταξίδια.

 2. Ενα Zubr το έδειξε την Κυριακή να πέρνει μέρος στο Αρετή και τόλμη της Κυριακής , άρα τουλάχιστον ενα ειναι λειτουργικό 🙂

 3. Οι Τούρκοι παρουσίασαν την δράση του πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής μεταξύ Κρήτης και Λιβύης έχοντας δημιουργήσει έναν δεύτερο στόλο για την ακτοφυλακή τους και εμείς έχουμε απαξιώσει και το Π.Ν. και όλο και υποχωρούμε.

   1. Το Λιμενικό επιχειρεί όλη την μέρα κάθε μέρα κύριε σε όλη την ακτογραμμή . Απο το πληκτρολόγιο τα βλέπετε όπως θέλετε , αλλά χωρίς αυτά τα σκαφάκια με τις μπλέ γραβάτες στο πλαι τα νησιά μας στο αιγαίο θα ήταν πολύ πιο μακριά απο ότι είναι , φιλικα ούτε μπορείτε να καταλάβετε τι δουλειά βγάζουν καθημερινά και για όλο το στρατό και το ναυτικό. Φιλικά .

     1. Τα ιταλικά San Giorgio έχει ανακοινωθεί ότι αποσύρονται 2019, 2020…
      Καλό θα ήταν να καπαρώναμε και τα δυο… ή έστω το ένα. Είναι σε υπηρεσία χρόνια 30 χρόνια βέβαια, αλλά με καλό συμμάζεμα στην Ιταλία μπορεί να την βγάλουμε μια 15ετία.

      Της Σιγκαπούρης τα σκάφη δεν νομίζω ότι αποσύρονται….

 4. Μπορείτε να πρόβλεψετε, με την αντιαεροπορικη ομπρέλα των s-400 και την δυσκολία της ΠΑ να καλύψει τομείς του Αιγαίου, πια μέσα μπορούν να κάνουν την διαφορά? Αλήθεια με τα 20 εκατ. ευρώ προκαταβολή του 5ου zubr και τα 15 εκατ. ευρώ σε αντισταθμιστικα δεν νομίζετε ότι κάποια από τα προβλήματα θα είχαν λυθεί. Μπορείτε αλλά δεν θέλετε να κάνετε την διαφορά. Σε νησί που κινδυνεύει να μπορείτε να μεταφέρετε 2.500 στρατιώτες με 60 κόμβους σε προστατευτικο σπρευ, άπιαστο από τορπίλες και αποτελεσματικά μέσα αυτοάμυνας ναι νομίζω ότι τώρα πια μπορείτε να πρόβλεψετε.

  1. Δεν έχεις λάβει υπόψη σου μερικά πράγματα όπως τα οπλισμένα ΜΕΑ, τα ΜΕΑ αυτοκτονίας αλλά και τα πολυάριθμα επιθετικα ελικόπτερα που θα δρουν στο Αιγαίο και φυσικά την ΤΑ. Το ΤΝ έχει αρκετά ΑΦΝΣ που
   πετοντας ακόμη και πάνω από το τουρκικό έδαφος, μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα του Αιγαίου, διαγράφοντας τυφλούς τομείς στέλνοντας μετά τους εκτελεστές που μπορεί να είναι φθηνά ΜΕΑ αυτοκτονίας τα οποία με άνεση μπορούν να διαλύσουν τα ΠΤΜ.

 5. Γενικα η φιλοσοφια δρασης των ΑΓ ειναι δεκαετιας ’70. Απο κει και περα θα μπορουσαν ως σχεδιαση να προσφερουν ως πετρελαιοφορα στολου, εκπαιδευτικα και μεταφορικα σε περιοδο ειρηνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *