Παρά το πανηγυρικό κλίμα που καλλιεργείται από το ΓΕΕΘΑ με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του νέου κτηρίου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην παρευρεθεί στη σημερινή εκδήλωση.

Πρόκειται για μια ακόμη φορά στην οποία ο ΥΕΘΑ δεν παρευρίσκεται ενώ παρευρίσκεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Πρόκειται για μια κίνηση η οποία φανερώνει πως ο ΥΕΘΑ παίρνει αποστάσεις από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Είναι γεγονός πως οδεύουμε στις κρίσεις του Ιανουαρίου για τις οποίες προβλέπονται ριζικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Για τρίτη φορά ο ΥΕΘΑ σκοπίμως αποφεύγει να παραστεί από κοινού με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Χαρακτηρηστικά αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις:

Τη συνεδρίαση της Βουλής στην οποία εγκρίθησαν εξοπλιστικά

Τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην οποία δεν βρέθηκε ο ΥΕΘΑ ενώ βρέθηκε στη Ξάνθη για τη παρακολούθηση της άσκησης OLYMPIC COOPERATION.

Τη σημερινή τελετή εγκαινίων της ΔΕΠ/ ΓΕΕΘΑ.

Άλλωστε καθίσταται σαφές με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως θα αναζητηθούν ευθύνες από τη παρούσα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για μια σειρά από γεγονότα όπως:

Οι εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο απόρροια ενός πλημμελούς σχεδιασμού

Η τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στην αεροπορική βάση και έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού

Η πρόχειρα σχεδιασμένη επιχείρηση στη Λιβύη, συνέπεια της οποίας ήταν 5 νεκροί, την ευθύνη της οποίας έχει το ΓΕΕΘΑ.

Η χαρακτηριστική αδιαφορία που επιδείχθηκε από την ηγεσία του ΠΝ και είχε ως αποτέλεσμα τη πρόκληση σοβαρών υλικών φθορών στο πλωτό μουσείο του ΠΝ, το αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ».

Τα εξοπλιστικά προγράμματα πολλών δισεκατομμυρίων τα οποία προωθούνται από το ΓΕΕΘΑ με συνθήκες fast track. Διότι το ΓΕΕΘΑ είναι υπεύθυνο για την ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ και ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ του συνόλου των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Γενικών Επιτελείων.