Σήμερα, η Πολεμική Αεροπορία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε η πρόσφατη πτώση του F-35 έγινε λόγω αποπροσανατολισμού του πιλότου. Υπενθυμίζουμε ότι το αεροσκάφος χάθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, τον περασμένο Απρίλιο, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Η ανακοίνωση της Ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει ότι το αεροσκάφος δεν αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα ή αστοχία.

Comments

  1. Αναμενόμενο το…πόρισμα. Σχεδόν πάντα προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στον πιλότο, πάγια τακτική εδώ και δεκαετίες. Αμφιβάλλω για την ακρίβεια του…πορίσματος αλλά όπως διάβασα και σε άλλες ιστοσελίδες, απλά το υποθέτουν χωρίς να εκφράζουν βεβαιότητα.

    https://slpress.gr/eidiseis/apoprosanatolismos-toy-pilotoy-i-aitia-ptosis-toy-iaponikoy-f-35/

    «Μοιάζει πολύ πιθανό ότι ο πιλότος υπέστη απώλεια της αίσθησης της ισορροπίας και δεν είχε συναίσθηση της κατάστασή του», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Ιαπωνίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. «Η συντριβή ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινης ενέργειας, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σφάλμα του πιλότου», συνεχίζει το κείμενο. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το αεροσκάφος παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Και λίγο αντιφατικό αυτό που λέει. «Η συντριβή ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινης ενέργειας, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σφάλμα του πιλότου», «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το αεροσκάφος παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα»!!! So which is it then?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *