Μια κίνηση υψηλού συμβολισμού καταγράφθηκε χθες στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας μεταξύ ΠΝ και Marine Νationale. ‎Χθες στο ναύσταθμο βρέθηκε ο Γάλλος Αρχηγός Στόλου ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του ώστε και τυπικώς να κλείσει το θέμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» εντάσσεται στη μόνιμη δύναμη συνοδείας της ομάδας μάχης πλοίων του Γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle. Η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει σε πρώτη φάση μια φρεγάτα τύπου ΜΕΚΟ 200ΗΝ αλλά δεν αποκλείεται σε δεύτερη φάση η συνεργασία να επεκταθεί και με περισσότερα πλοία.

Μια πολύ κρίσιμη παράμετρος είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και σύνθεση τακτικής εικόνας επιφανείας για την Ανατολική Μεσόγειο που θα έχει το ΠΝ μέσω των πλοίων που συνοδεύουν το Charles de Gaulle καθώς και των αεροσκαφών που θα επιχειρούν από αυτό.

Είναι μια εξαιρετικά ουσιώδης πλευρά αυτής της συμφωνίας αφού το ΠΝ θα έχει πλήρη εικόνα των κινήσεων σε ότι πετάει και πλέει. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας θα πραγματοποιηθούν και συνεκπαιδεύσεις μεταξύ Αεροπορικών και Ναυτικών δυνάμεων των δύο κρατών.

Πρόκειται επίσης για μια ξεκάθαρη στήριξη των ελληνικών διπλωματικών θέσεων από τη Γαλλία προς τον Ελληνισμό και τα δύο κράτη του σε Ελλάδα και Κύπρο με εργαλείο το ΠΝ. Παράλληλα, η ομάδα μάχης πλοίων του Charles de Gaulle θα υποστηρίζεται όταν και όπου απαιτείται σε επίπεδο διοικητικής μέριμνας και από άλλες μονάδες του ΠΝ.

Φυσικά είναι ευχής έργον το ΠΝ να στείλει και παραπάνω μονάδες αποκομίζοντας για τη χώρα μας τα μέγιστα διπλωματικά οφέλη. Σημειώνεται, ότι στο πρόσφατο παρελθόν ελληνικό υποβρύχιο συμμετείχε στην ομάδα μάχης αμερικανικού αεροπλανοφόρου κατά τη παρουσία του στην Μεσόγειο.

Comments

  1. Δεν καταλαβαίνω πού ειναι το πρακτικό όφελος.
    Ο πονηρος Μακρόν, έρχεται ως άλλος Ευρωπαίος θαλασσοπόρος στους ιθαγενείς Ινδιάνους, και πουλάει χάντρες και καθρεφτάκια, για να απαιτήσει αύριο χρυσάφι σε αντάλλαγμα, τουτέστιν απευθείας ανάθεση μεγάλων συμβολαίων, περιλαμβανομένου και εκείνου για τις Μπέλχαρες, και πολλά άλλα πράγματα.

    Παρεμπιπτόντως, δε βλέπω τώρα τελευταία τα τρυπάνια της ΤΟΤΑΛ στην Κύπρο.

  2. Γνωρίζει κανείς γιατί τα stir, το MW08, οι δορυφορικές κεραίες, τα phalanx και οι φορείς harpoon έχουν λάβει την συγκεκριμένη απόχρωση, διαφορετική από το υπόλοιπο πλοίο;

    1. Σίγουρα η σύσταση του χρώματος των αισθητήρων είναι διαφορετικό από αυτό του σκάφους. Τώρα για την αποτυχημένη απόχρωση του γκρι… ο κυρ-Μητσος απ το ναύσταθμο στο ανακάτεμα για να πετύχει το γκρι… και του ξέφυγε..🤣🤣🤣

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *